Ce am ajuns sa mancam

Primit de la Eugen

Este bine ştiut faptul că în fiecare aliment se pot găsi substanţe nocive pentru organism, aşa numitele E-uri. Însă ce nu ştie multă lume este faptul că mâncând o banală îngheţată de vanilie vom înghiţi şi secreţii anale şi urină de la castori, sau într-o ciocolată vom găsi păr de şobilan.

Business Insider a publicat un articol în care a analizat ingredientele secrete folosite atunci când companiile alimentare promovează aromele naturale, caloriile reduse şi conţinutul mare de vitamine. Este foarte posibil ca aceste companii să folosească vezici de la peşte, nisip, sau chiar păr uman.

Vă prezentăm 11 ingrediente dezgustătoare pe care le-aţi putea consuma zilnic, fără să ştiţi.

Colorantul roşu: Cunoscutul carmin, este o substanţă extrasă din gandacii cu acelaşi nume. O dată cu iaurtul, gemul, prăjiturile, produsele tomate si produsele Strabucks pe care le adorăm, este posibil să fi consumat şi cel puţin un kilogram de carmin. Asta înseamnă nu mai puţin de…. 70,000 de gândaci.

Îngheţata: Nu de puţine ori, aromele de vanilie şi căpşuni ale îngheţatelor sunt „îmbogăţite” de secreţii anale şi urină de la castori. Acest amestec se găseşte de multe ori şi în parfumuri. El este etichetat de denumirea „arome naturale”, deci, niciodată nu vom şti ce mâncăm.

Berea: Iubitorii de bere ar trebui să ştie că pe lângă delicioasa băutură, ei înghit de multe ori şi…. vezici de peşte. Asta deoarece producătorii folosesc cleiul de peşte, extras din vezica de peşte, pentru a da berii un galben strălicitor.

Chili: Unul din ingredientele cheie ale produsului Wendy’s chili este dioxidul de siliciu, un agent anticoacere. Acesta este de fapt nisip, sau pudră de sticlă.

Jeleul sau gelatina: Gelatina este adeseori făcută din colagen, care este fiert în ţesut conjunctiv de la animale. În prezent, gelatina este făcută în cea mai mare parte din piele de porc.

Guma de mestecat: Lanolina, o secreţie uleioasă întâlnită în lâna de oaie, este un aditiv folosit foarte des în producţia gumei de mestecat. Aceasta poate fi folosită şi în diferite produse cosmetice, creme solare şi produse pentru copii.

Brânza: Celuloza, sau mai simplu rumeguşul, este un ingredient procipal în brânza fărâmiţată. Acesta ajuta ca bucăţelele de brânză să nu se unească între ele.

Pâinea: L-cisteina este un aminoacid adăugat la multe produse coapte, introducându-se în aluat cu scopul de a creşte viteza de procesare industrială. O parte din L-cisteină este direct sintetizată în laboratoare, dar cea mai mare parte este extrasă dintr-o sursă foarte ieftină şi abundentă de proteine naturale: penele de raţă sau părul uman.

Ciuperci: În America este cât se poate de legal să se găsească până la 19 larve şi 74 de acarieni într-o cutie de ciuperci conservate.

Chipsurile de cartofi: Bisulfitul de sodiu este utilizat în majoritatea agenţilor de curăţare folosiţi la vasele de toaletă, dar şi la chipsuri. Acesta este utilizat pentru a extinde durata de valabilitate şi a decolora chipsurile.

Ciocolata: Părul de şoarece nu este un ingredient secret al ciocolatei, dar ar putea apărea accidental. Astfel că autorităţile americane permit existenţa unui for de păr de şoarece la o anumită cantitate de ciocolată, precizează Mediafax.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Ce am ajuns sa mancam

 1. getagh zice:

  Pacat ca nu am reusit sa pastram acele lucruri bune pe care le aveam.Am luat o groaza de rele din lumea asta mai „dezvoltata”.De la mancare la obiceiuri …

 2. Corina zice:

  Salutare!
  Adevarat, dar e atat de vicios cercul acesta al alimentelor , ca efectiv ajungi ca de buna voie si silit de stomac sa mananci ”boli”…

 3. Nicoleta zice:

  Adevarat ,si ce sa mancam ?Oricat am incerca sa evitam din cand in cand tot mancam ciocolata ,inghetata ,branza,ciuperci.Nici fructele si legumele nu mai sunt ce au fost .Daca am avea gradina noastra!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s