Pierdut printre straini

Mecanicul unui metrou bucurestean are parte de o zi de lucru banala pâna când îsi face intrarea în cabina un tip tuciuriu cu un pistol în mâna care comanda scurt:
– La Beirut! Dupa ce-si revine din soc, mecanicul încearca sa-i explice agresorului:
– Domnule, asta-i metrou, nu avion, merge pe unde are sine. Doar nu credeti cu adevarat ca pot sa va duc la Beirut cu metroul? Intrusul, însa, stie una si buna:
– La Beirut! Mecanicul, resemnat, anunta la microfon:
– Toata lumea în vagoane, se închid usile, urmatoarea statie: Beirut, cu peronul pe partea dreapta. Pe fata agresorului înfloreste un zâmbet:
– Romani prefacuti… Are dreptate Basescu: voi puteti, ma, da’ nu vreti!

***************

Stiti foarte bine cum suna ultimele mesaje de amenintare trimise europenilor de teroristii lui Ossama Bin Laden. Bineinteles, unii reprezentanti ai mass-media s-au intrecut in exagerari, speriind si mai mult cetatenii. Noi suntem in masura sa mai linistim populatia, deoarece tocmai am interceptat un alt mesaj, trimis catre organizatia centrala de un membru al unei celule teroriste aflate in tara noastra:

„Salutam cu rezbect, jefu’. Aderizat la Romania cu bomba la valiza ascuns bine; dragut fara problem control aerobort, fiindca mai gasit un bagaj pierdut be drum. Pastrat dolar american blestemat, bentru construit aigea bomba noua; dat jumadate la daxi, jumatate furat tigan de la buzunar.
Indilnit frate Ahmed, batron magazin, ajudat la mine. Discutat cu el la cafenea plan bomba, consumat egler proaspat, intoxicat zalmonel, noi ajuns spital, doctor roman durut la fund.
Jefu’, gu bomba praf antrax nu butut facut la Romania, deci ingergat plan bomba cu bum-bum! Mutat apartament frate Ahmed, adus mult frumos aminde tara mia, fara apa la robinet. Urmarit emiziuni explozia camion azotat, facut frica la mine. Astia romani are tupeu nu gluma!
Trebuie recrutati, jefu! Bomba cu azotat mare efect aveam! …
Inderesat pilotat avion pentru lovit gladire la roman; vazut delevizor aparat zbor MIG prabusit singur, plus roman stricat singur gladire, adormit beat, tigara aprinsa, …
Draga jefu’, gineva furat la mine gas pastrat bentru bus la bomba, iar azeara, gind iesit cumparat baglava, exblodat budelie la parter. Aicia la Romania, mult cretin! Zberiat, zguibat la zin, facut pe mine de frica!
Jefu, ma indorg agaza! Asta romani nu are nevoie de terorism, face singur treaba noastra.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în "Folclorul" alina poporul și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Pierdut printre straini

  1. Corina zice:

    Cel cu mecanicul de metrou imi place.

  2. Nicoleta zice:

    Suntem mai ceva ca teroristii! Ahmed speriat la noi romanii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s