Agonie si scandal

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul Institutului Cantacuzino care de mai bine de doi ani nu mai produce vaccinurile necesare în cazul unei epidemi. Avocatul Poporului a precizat într-un comunicat de presă că : „De mai multe luni de zile în cadrul instituţiei Avocatul Poporului se desfăşoară o anchetă proprie referitoare la neproducerea unor vaccinuri (stafilococic D – în diluţii – produs original românesc, folosit în tratamentul infecţiilor stafilococice, antigripal, antituberculos, polidin, cantastim, antidifterie, antitetanic), de către Institutul Cantacuzino, ceea ce în opinia noastră reprezintă o încălcare gravă a dreptului fundamental la sănătate, prevăzut de art. 34 din Constituţie şi o afectare într-o anumită măsură a siguranţei naţionale a României”.
În ciuda semnalului de alarmă tras de Avocatul Poporului, Ministerul Sănătăţii consideră că: „O parte dintre informaţiile privind vaccinurile produse de Institutul Cantacuzino sunt inexacte şi produc confuzie în rândul populaţiei. Numai vaccinul gripal din producţia ultimilor ani reprezintă un interes de strategie şi siguranţă naţională, restul produselor reprezentând remedii terapeutice”.
Lipsa vaccinurilor româneşti din farmacii nu mai surprinde pe nimeni, de când ne-am obişnuit să cerem medicamente româneşti şi să primim străine. Ultimul eşec al Institutului Cantacuzino a fost înregistrat chiar iarna trecută când au fost retrase peste 300 de mii de doze de antigripal, după ce specialiştii au constatat că nu oferă protecţie contra actualei tulpini de virus.
Debandada este şi la conducerea instituţiei, unde directorii se succed cu repeziciune. Dorel Lucian Radu a demisionat săptămâna trecută la cererea sindicatului, iar în locul lui a fost repus Radu Iordăchel, demis în 2010 de ministrul Sănătăţii din acea perioadă, Cseke Attila de la UDMR. Actualul ministru al Sănătăţii, udmr-istul Ritli Ladislau, anunţa săptămâna trecută că situaţia de la Institutul Cantacuzino va fi rezolvată în câteva zile.
Poate ar fi interesant de aflat ce a facut bun UDMR-ul, macar pentru etnicii maghiari, timp de 22 de ani, in care a fost aproape in permanenta la putere. Pe unde au fost in functii nu au facut mare lucru, ci doar au generat scandal, santaj si au lansat tot felul de teme ridicole pentru a pacali electoratul etnicilor maghiari.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Agonie si scandal

  1. Corina zice:

    Nimic nu ma mira.

  2. getagh zice:

    Jenant ceea ce traim de 8 ani de zile.

  3. Nicoleta zice:

    Cred ca devenim imuni ,daca nu am devenit!!!Schimbari de acest gen vedem peste tot,demis de la un Minister ca sa fie numit la altul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s