Cea mai mica dobanda din Romania

Cea mai mica dobanda din Romania, obtinuta in instanta, in lupta cu banca.
Multi dintre romanii care au avut curajul, in urma cu doi ani, sa inceapa lupta cu bancile pentru dobanzi mai mici incep sa invinga. Avocatii spun ca numai de la inceputul lui 2012 peste o mie de clienti au avut castig de cauza. Iar unul dintre ei a obtinut de la instanta suprema o dobanda de 3 ori mai mica decat cea pe care o plateste in prezent.
„Banca a modificat in mod unilateral dobanda in sensul modificarii marjei unilaterale de la 1,5 la 9,26 puncte procentuale la care a adaugat Euribor. Clienta mea a cerut conform contractului o dobanda anuala efectiva calculata dupa fomula 1,5 plus Euribor”, spune avocatul Alexandru Seulean.
Iar Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a dat dreptate, stabilind ca dobanda trebuie sa fie doar Euribor plus 1,5% – o scadere de la peste 10 procente la mai putin de 3. Pentru client inseamna o economie de 1.500 de euro pe luna. Decizia Inaltei Curti da sperante si altora.
Alti avocati sunt insa mai prudenti.

„Decizia in acest caz este opozabila doar partilor opozabile in proces, nu poate fi aplicata altor spete, nu este obligatorie pentru alte instante, nici instante inferioare si nici instantei supreme,” sustine avocatul Gabriel Biris.
Bancherii cauta mereu explicatii pentru dobanzile mari la creditele vechi. Nu spun insa de ce creditele noi pe care le dau acum sunt mult mai ieftine.
Cateva zeci de mii de romani se judeca in continuare cu bancile, in procese individuale sau colective.

Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Cea mai mica dobanda din Romania

  1. Corina zice:

    S-a creat un precedent. Nu cred ca decizia poate fi opozabila doar partilor implicate.

  2. getagh zice:

    Fac ce vor muschii lor bancile fiindca e haos total in tara asta.

  3. Nicoleta zice:

    Este frumos sa ajungi in instanta ,asta inseamna timp si cum noi avem timp berechet de ce nu !!!!Am uitat ca trebuie sa ai si nervi de otel ca sa rezisti !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s