Salariile bugetarilor cresc de la 1 iunie

Salariile bugetarilor vor fi majorate pentru a reveni la nivelul din iunie 2010, a anuntat Florin Georgescu, ministrul desemnat de Victor Ponta pentru Ministerul Finantelor, prima majorare, de 8%, urmand sa fie aplicata de la 1 iunie, iar tot de la aceasta data pensionarii isi vor primi, lunar, banii retinuti ilegal de PDL-UDMR-UNPR-minoritati si BASESCU pentru CAS.

Solutia pentru restituirea sumelor furate de portocalii din buzunarele romanilor, a fost majorarea deficitului bugetar, solutia agreata si de membrii delegatiei FMI.

„Practic, acordul este negociat si incheiat cu succes. Ca efect al caracterului ferm al politicilor si reformelor structurale, sectoriale cuprinse in acord s-au identificat sume suplimentare care au permis majorarea deficitului bugetar, respectand tinta limita de 3% in relatia cu Uniunea Europeana pentru acest an si de asemenea respectand angajamentele fata de Fondul Monetar International”, a precizat Florin Georgescu, la finalul negocierilor cu FMI.

„S-a majorat deficitul bugetar cu o anumita suma suficienta pentru a acoperi cele doua promisiuni facute de USL, respectiv de premierul Victor Ponta: o anumita suma pentru readucerea salariilor nominale la nivelul din iunie 2010 incepand cu acordarea unei prime cresteri de 8% in luna iunie si, de asemenea, s-a gasit o solutie cuprinzatoare pentru solutionarea problemei pensionarilor, care urmeaza sa primeasca sume lunare incepand tot cu luna iunie”, a adaugat ministrul desemnat de Victor Ponta pentru Finante.

El a precizat ca se va da un act normativ  pana in data de 25 mai, pentru marirea salariilor din sistemul bugetar si, respectiv, rambursarea esalonata lunar a banilor retinuti ilegal pensionarilor la CAS, „pentru ca numai prin lege pot fi acordate asemenea drepturi banesti”.

„Legea va fi emisa, practic va fi ordonanta de urgenta, pana la 25 mai pentru ca, potrivit cadrului juridic existent, trebuie sa acorzi asemenea drepturi catre persoanele fizice cu mai mult de sase luni inainte de data alegerilor generale”, a explicat Georgescu.

Si uite cum se gasesc solutii pentru a indrepta jaful fara precedent facut pe seama milioanelor de romani carora li s-a bagat fortat mana in buzunare, de catre PDL-UDMR-UNPR si BASESCU!

Dar deocamdata sunt vorbe, ramane sa vedem si faptele!

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Salariile bugetarilor cresc de la 1 iunie

  1. getagh zice:

    Ramane de vazut ce se va intampla. Cum ramane de vazut si daca aceste cresteri, reveniri sau cum le-or mai spune astia, vor insemna ceva in puterea de cumparare a romanului dupa cresterea cursului, a inflatiei. De fapt, puterea de cumparare este cea care conteaza pentru omul obisnuit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s