Avem oare conducatorii pe care ii meritam?

Ultimele zile au fost destul de tulburi pe scena politica romaneasca. Vedem de 22 de ani incoace, cum alesii nostri se capatuiesc, se imbuiba cu banul public si fac averi uriase ei si familiile lor, in timp ce romanii o duc din ce in ce mai rau. Jaful fara precedent, comis de portocalii in ultimii ani, a fost bomboana de pe coliva politicii dambovitene.
Vedem pe masura ce trece timpul, ca se formeaza o falie din ce in ce mai mare intre alesi si alegatori. Traim realitati paralele, ei au lumea lor plina de bunastare si huzur, iar romanii au lumea lor plina de greutati si neajunsuri. “Duduiele” noastre din politica, au ajuns sa poarte pe umar posete de zeci de mii de euro, pentru a fi in trend, in timp ce romanii mor de foame, in timp ce batranii nostri nu au bani de medicamente.
Multi oameni competenti si onorabili, odata ajunsi in functii de demnitate au o prestatie lamentabila si de multe ori, sfidatoare la adresa romanilor care i-au votat.
Am sa redau un citat din Nicolae Steinhardt, fost monah la Rohia, care descrie foarte bine realitatea politicii romanesti:
“Cu mincinoşi, cu şmecheri, cu oameni cu două feţe şi cu două grăiri nu poţi alcătui ansambluri sociale viabile şi în progres. Cu lemne putrede şi cu cărămizi hârbuite nu poţi ridica o casă temeinică. Tot astfel, şi cu indivizi corupţi şi subminaţi de ipocrizie, necinste, invidie, cu indivizi care îşi găsesc supapa psihică şi plăcerea supremă în a-şi denunţa semenii şi a le pregăti curse, şi ambuscade, şi belele, şi care-şi practică în mod dezinvolt duplicitatea [cu asemenea indivizi] nu poţi spera altceva decât soarta castelului din cărţi de joc, când se deschide fereastra şi le-mprăştie vântul.” (Cartea Împărtăşirii, pagina 152).

Si fiindca tocmai am scapat de arogantii portocalii-UDMR, am sa citez iarasi din Nicolae Steinhardt:
“Degeaba le-am avea pe toate: inteligenţa, cultura, isteţimea, supracultura, doctoratele, supradoctoratele dacă suntem răi, haini, mojici şi vulgari, proşti şi nerozi, doi bani nu facem, se duc pe apa sâmbetei şi inteligenţa şi erudiţia şi supradoctoratele şi toate congresele internaţionale la care luăm parte şi toate bursele pentru studii pe care le câştigăm prin concursuri severe.
Nimic nu poate înlocui şi suplini niţică bunătate sufletească, niţică bunăvoinţă, toleranţă, înţelegere. Bunătatea sufletească nu-i o virtute subtilă şi rafinată, e un atribut de bază al fiinţei omeneşti şi totodată un atribut al culturii.” (Primejdia mărturisirii, pagina 41)

Din pacate, lichelele, oamenii de nimic, sunt aleşi să ne reprezinte în Parlament si alte functii administrative, in loc sa fie ignorati de societate.
Noi suntem de vina ca promovam prin votul nostru astfel de oameni. Ar trebui sa fim mai atenti, mai selectivi si mai greu de manipulat.
Ramane de vazut pentru cine s-a facut (iarasi) schimbarea, tot pentru EI sau pentru noi toti?

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Avem oare conducatorii pe care ii meritam?

 1. getagh zice:

  Avem si noi, romanii, partea nostra de vina, ca doar noi ii votam de 22 de ani incoace.

 2. Nicoleta zice:

  Da ,cred ca avem conducatorii pe care-i meritam.

  • romanasii zice:

   Daca ne gandim cum au fost ultimele alegeri, as inclina sa spun, ca nu a fost alegerea noastra ci furtul lor. In consecinta noi nu am dorit astfel de conducatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s