Basescu s-a opus returnării către pensionari a banilor reţinuţi pentru CASS

Premierul Victor Ponta a declarat joi seară că preşedintele Traian Băsescu s-a opus returnării banilor reţinuţi ilegal pensionarilor în 2011, pentru contribuţii la asigurările sociale şi de sănătate.

„Preşedintele nu a fost de acord cu returnarea banilor din contribuţii de asigurări sociale. Am avut două discuţii pe această temă, ultima marţi, în care opinia domniei sale diferea de a noastră, vizavi de faptul că nu ar trebui să returnăm ceea ce statul a încasat de la 1 ianuarie 2011. Eu şi domnul Georgescu (Florin Georgescu – n.r.) am exprimat că este opţiunea noastră politică. Era (preşedintele Băsescu – n.r.) împotriva ideii de a da înapoi aceşti bani şi a spus că CCR a emis mai multe decizii pe această temă şi una dintre ele, ultima dacă nu mă înşel, nu făcea obligatorie returnarea sau recunoaşterea acestei datorii. Eu am spus că a fost o decizie politică fundamentală. A fost unul dintre motivele pentru care am dat jos Guvernul Ungureanu. A fost un angajament al nostru la care nu renunţăm. Printr-o ordonanţă de urgenţă pe care am adoptat-o ieri am purces la restituirea acelor sume pe care Guvernul le-a încasat în mod nedrept”, a declarat Ponta, într-o emisiune la România tv.

El a precizat că preşedintele nu a fost de acord cu restituirea banilor motivând că s-ar mări deficitul la fondul de sănătate. Victor Ponta a subliniat că, până la urmă, decizia aparţinea Guvernului, nu preşedintelui Traian Băsescu, adăugând că părerea şefului statului era importantă, dar nu decisivă. „Decizia aparţine Guvernului şi am transpus-o printr-o ordonanţă de urgenţă, după care această decizie va fi ratificată de către majoritatea parlamentară. Sper că PDL nu va vota contra, dar nu mă miră nimic la PDL. Majoritatea care susţine acest Guvern va vota. (…) Este vorba despre contribuţiile la asigurările de sănătate pentru cei care au pensiile peste 740 de lei până la o mie şi încasate în perioada 1 ianuarie 2011 – aprilie 2012. Este vorba de 16 luni în care Guvernul a încasat ilegal de la pensionari nişte bani”, a adăugat Ponta. Premierul a menţionat că „a luat act” de reţinerile şi dezacordul preşedintelui Băsescu pe respectivul subiect. (AGERPRES)

Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Basescu s-a opus returnării către pensionari a banilor reţinuţi pentru CASS

  1. getagh zice:

    Ipocrizie si tupeu grosolan. De aia mai sunt doar 7-8% care mai cred in ce spune Basescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s