Lipitorile ICR. Si SIE!

La 44 milioane euro se ridica bugetul Institutului Cultural Roman. In 2012, la fel ca in 2011. Pe langa aceasta suma exorbitanta de bani, insensibila la criza, institutia condusa de Horia-Roman Patapievici mai papa si alti bani. De unde? Vezi si te crucesti! De la Serviciul de Informatii Externe. Sunt parale ale spionajului romanesc. Ce legatura poate exista intre unii si altii? Si marele pastor ICR, care este insusi Presedintele Romaniei? Si cine sunt, in ultima instanta, beneficiarii? Cine sunt lipitorile ICR?

Ratiunea infiintarii acestui institut, inca de pe vremea administratiei Presedintelui Emil Constantinescu, a fost aceea de a promova peste hotare valorile culturii nationale. Un proiect generos. Si costisitor. Dar incercarea merita facuta. Cu singura conditie ca aceasta intentie sa nu fie pervertita. Ca sub aparenta promovarii culturii nationale peste hotare sa nu care cumva sa promovam altceva. Adica simpla propaganda. Sau valori extrem de indoielnice in materie culturala dar rentabile din punct de vedere propagandistic. Sa nu care cumva sa facem, pe bani publici, propaganda. Si nu pentru Romania sau pentru valorile ei. Ci in beneficiul catorva politicieni. Cum ar fi insusi presedintele statului, sub al carui patronaj, autoritate, protectie si indrumare isi desfasoara activitatea ICR. Si nu ar trebui, Doamne fereste, ca sub aceasta firma generoasa de Institut Cultural Roman sa ascundem, sa plantam si sa promovam agenti de influenta. Sau chiar spioni.

Citeste mai multe pe Corect News

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Lipitorile ICR. Si SIE!

 1. ICR zice:

  Este vorba de 40 de milioane de lei pe an (mai putin de zece milioane de Euro) care se impart intre ICR Bucuresti si cele 19 filiale din 17 tari. Puteti vedea pe siteul ICR la ce anume sunt folositi banii. Salariile functionarilor ICR din Bucuresti sunt salarii de bugetari, majoritatea bugetului este dedicat activitatilor culturale, salariatii din afara tarii sunt platiti prin MAE, deci nu din acest buget.

  • Romanasii zice:

   M-am uitat pe raportul de activitate 2011: „Bugetul Institutului Cultural Român pe anul 2011 a fost aprobat prin Legea bugetului de stat nr. 286/2010 la nivelul sumei de 44.000.000.000 lei, din care venituri proprii în sumă de 1 000 000 lei. Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 96/16.11.2011 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2011, bugetul ICR a suferit o reducere de 3 000 000 lei, ajungând la 41 000 000 lei.”. De aici nu prea se intelege.
   Articolul este al lui Sorin Rosca Stanescu, publicat pe Corect News.
   Ar fi foarte bine daca puteti face precizari care sa lamureasca care e adevarul.

 2. getagh zice:

  In timp ce romanilor li se furau banii ei aruncau banii pe porcarii si ordinarii.

 3. getagh zice:

  Mai ales de capuse si de boli nu ducem lipsa.

 4. Biliuţă zice:

  De lipitori şi căpuşe nu ducem lipsă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s