Ministru grec, despre criza: Sper sa nu ajung sa merg cu calul

Intr-un interviu acordat Mediafax, ministrul dezvoltarii din Grecia, Yannis Stournaras, a declarat ca spera sa nu ajunga sa mearga cu calul, dupa ce din cauza crizei si-a schimbat masina marca Audi cu un Volkswagen Golf, si compara iesirea Greciei din zona euro cu efectele unei bombe nucleare.

„Criza a afectat pe toata lumea. Si eu platesc taxe mai mari, mi s-a redus salariul, dar sunt alti oameni care sufera mai mult. Am taiat din cheltuieli, ne-am schimbat masinile. Eu conduceam un Audi inainte, acum merg cu un Golf. Sper sa nu fiu nevoit să-mi iau un cal data viitoare. Toata lumea a fost afectata, dar potentialul este inca aici. In ciuda problemelor, in ultimii doi ani au fost depuse eforturi enorme pentru reducerea deficitului (bugetar – n.r.), au fost realizate ajustari importante in acest sens”, a spus Stournaras.

Ministrul dezvoltarii spune ca in nici un caz Grecia nu va iesi din zona euro, iar obiectivul principal este acum alegerea unui nou guvern si continuarea reformelor structurale.

„Iesirea Greciei din zona euro va fi ca o bomba atomica pentru intreaga Europa. Nu se pune problema iesirii. Criza din Grecia este mult, mult mai adanca decat se credea anterior, acest lucru a afectat veniturile din taxe, coeziunea sociala. Trebuie sa avem o ajustare, dar bineinteles in contextul unei bune credinte si luand in considerare potentialul celorlalte tari sa continue sa finanteze Grecia”, a adaugat Stournaras.

 

Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Ministru grec, despre criza: Sper sa nu ajung sa merg cu calul

  1. Nicoleta zice:

    Sunt cai care pot ajunge la mii de euro ,nu cred ca avem SANSE …iar magarii credeam ca sunt pe cale de disparitie ,se pare ca m-am inselat.

  2. getagh zice:

    E bine ca in Grecia mai sunt cai. La noi cred ca au ramas doar magari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s