Ei se cearta noi platim!

Un’ te duci tu leule? – Merg la vale domnule!
In ciuda interventiilor indirecte ale BNR pe piata, cursul de referinta a urcat la 4,4796 lei/euro, atingand astfel un nou maxim istoric.
Florin Georgescu, ministru de Finante, a declarat ieri ca evolutia cursului leu/euro este o consecinta a a „factorilor conjuncturali externi” si nu a situatiei economice sau politice interne. Parca am mai auzit lucrurile astea – nu zic ca nu are dreptate, ci doar ca lucrurile astea ni le-au spus si altii.

„Din punct de vedere economic am realizat toti parametrii privind deficitul bugetar si cheltuielile publice”, a sustinut Georgescu.

Analistul economic, Ilie Serbanescu: Cu o devalorizare de 10% bugetul se face perfect, fara nicio problema si in aplauzele FMI

„Dupa parerea mea ceea ce se intampla este o chestiune de normalitate care trebuia sa se intample de acum trei ani. De trei ani leul este supraevaluat din cauza comenzii externe care a fost si care acum nu mai este”, a spus Serbanescu.

„Romania nu avea voie sa devalorizeze moneda pentru a  lupta. Daca ar fi facut asta ar fi platit toti, inclusiv cei care creasera aceasta situatie. Ajustarile erau obligatorii, asa ca au platit pensionarii, salariatii si contribuabilii pentru a salva niste banci”, a explicat Serbanescu.

Si cum se apropie termenul de returnare a banilor imprumutati de Basescu-PDL de la FMI, iar acesti bani nu exista din cauza jafului dihorilor basisti-pdl-isti, trebuie gasite solutii si singura sursa de bani va fi devalorizarea monedei nationale.

„Cu o devalorizare de 10% bugetul se face perfect, fara nicio problema si in aplauzele FMI”, a mai adaugat Serbanescu.

Cred ca era mai corect daca toti ar fi suportat costurile crizei si nu doar pensionarii, bugetarii, mamele si copiii, persoanele cu handicap si somerii.

Insa guvernarea Basescu-PDL, a aruncat criza pe umerii romanilor, iar ei au continuat dezmatul pe banii romanilor.

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ei se cearta noi platim!

  1. getagh zice:

    Mda, cam asa este.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s