”Succesurile” guvernării Băsescu-Boc-Udrea – OLAF anchetează fraudarea fondurilor europene

Dezastrul guvernarii Basescu-PDL-UDMR incepe sa se vada. Cotidianul.ro publica ieri un articol despre ”succesurile” gastii Basescu-Udrea-Boc:”În perioada 5-17 iulie, în România se va desfăşura o misiune de audit a Comisiei Europene privind fondurile UE derulate în 2011 în ţara noastră.
Potrivit Antena 3, începând cu 5 iulie şi până în luna septembrie, atunci când se speră că vom primi un răspuns oficial de la CE, România nu va mai putea trimite deconturi către Uniunea Europeană şi nici nu vom mai primi bani europeni. Astfel, plăţile vor fi suspendate pentru următoarele patru programe:

  •  – programul operaţional regional;
  •  – programul operaţional sectorial;
  •  – programul operaţional sectorial mediu;
  • – programul operational sectorial transporturi.

Principalele suspiciuni ale Comisiei Europene sunt legate de conflictele de interese de la primării, consilii locale şi judeţene. Conform sursei citate, în 2011, au fost realizate caiete de sarcini cu dedicaţie pentru anumite firme.

Potrivit Mediafax, oficialii CE şi OLAF vor iniţia, în perioada 5-17 iulie, misiuni de audit pentru cele patru programe. El a arătat în acelaşi timp că nu poate estima la acest moment durata procesului de evaluare a modului de îndeplinire a condiţiilor pentru cele patru programe şi de adoptare a unei decizii.

În privinţa Programului Operaţional privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), ministrul a precizat că a fost redactat un prim raport al CE în care sunt identificate atât probleme de sistem, cât şi nereguli la proiectele verificate, urmând să fie iniţiată o „procedură de conciliere” pe parcursul a două luni, astfel încât în luna septembrie să fie adoptată o decizie de suspendare sau nu a programului. Nici pentru acest program România nu mai poate trimite cereri de rambursare.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat că, încă din luna mai, se aşteaptă ca Bruxelles-ul să trimită o scrisoare cu decizia de suspendare a fondurilor Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU) şi Programului REGIO.”

Sursa: cotidianul.ro

 

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la ”Succesurile” guvernării Băsescu-Boc-Udrea – OLAF anchetează fraudarea fondurilor europene

  1. getagh zice:

    Astea sunt urmarile talhariilor lui Basescu si ale PDL-ului.

  2. aronpetru zice:

    N-am negat niciodata ca politicienii care-au fost, inclusiv PDL, au furat cat au putut. Numai asta aud din toate partile.Eu m-am saturat de hotii, pana peste cap. Din cauza hotiilor lor o ducem prost. Cand n-au mai avut ce fura ne-au bagat mana-n buzunar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s