Cine este ingrijorat de soarta Romaniei?

DCNews.ro publica un articol despre Gunther Krichbaum, cel care i-a scris lui Barroso despre situatia din Romania:

Gunther Krichbaum, cel care i-a scris lui Barroso despre situația din România, este căsătorit cu fosta consilieră a lui Macovei

Gunther Krichbaum, președintele Comisie de afaceri europene din Parlamentul german, se numără printre persoanele care au fost interesate de situația politică din România. În acest sens, acesta i-a cerut şefului Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, declanşarea procedurii de infringement împotriva României şi suspendarea votului său în Consiliul European în urma subminării statului de drept şi democraţiei, lucru pe care l-a cerut și Monica Macovei.

“Vă scriu cu mare îngrijorare în legătură cu situaţia politică actuală din România. Ultimele evoluţii indică faptul că România se îndreaptă spre o “democraţie ghidată”. În ultimele săptămâni, structurile politice au fost alterate cu o viteză rapidă. Statul de drept a fost subminat, independenţa sistemului judiciar a fost pusă sub semnul întrebării iar structurile alese democratic au fost suspendate”, afirma deputatul CDU Krichbaum, într-o scrisoare adresată lui Barroso pe 4 iulie.

”Prin urmare, cer Comisiei Europene pe care o conduceţi să ia în considerare atât declanşarea procedurii prevăzute de Tratatul UE la Articolul 7 (alineatul 3), precum şi a procedurii de infringement potrivit articolului 258 din Tratatul de Funcţionare a UE. Pe durata acestor proceduri, ar trebui instituită o suspendare a dreptului de vot al României”, cerea deputatul german.

Poate că numele lui Gunter Krichbaum trecea neobservat în scandalul declanșat,  săptămâna trecută,  față de evenimentele politice din  România, dacă acesta nu ar fi legat de europarlamentarul PDL, Monica Macovei. Potrivit jurnalul.ro, soţia lui Gunther Krichbaum este Oana Harvalia, consilier personal al fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

Cotidianul Gardianul relata în 24 august 2006, despre fundaţiile care au înlesnit adopţiile internaţionale şi care au aparţinut unor oameni influenţi din societatea românească. Pe această listă apare şi numele fostei consiliere personale ale Monicăi Macovei. Astfel, Oana Harvalia a fost director executiv al Fundaţiei “Părinţi şi Copii”, ea fiind la acea vreme şi secretar PNŢCD. Gardianul cita în acest context pe Teodora Bertzi fostul secretar de stat al Oficiului Românde Adopţii (ORA) care declara că “în România adopţiile s-au făcut pe bandă rulantă. Copii înfiaţi erau trataţi ca pe o marfă”.

Funcţiile deţinute de Oana Harvalia la fundaţie şi în PNŢCD nu se mai regăsesc pe declaraţiile de interese depuse în 2008, când era consilier personal la Ministerul Justiţiei şi nici la eliberarea din funcţie. O regăsim însă pe Oana Harvalia pe lista avocaţilor de top din Bucureşti şI Ilfov. Foarte probabil ca fundaţia sa nu mai fi fost utilă, după ce în 2001 guvernul condus de Adrian Năstase a dispus întreruperea adopţiilor internaţionale.”

Sursa: dcnews.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cine este ingrijorat de soarta Romaniei?

  1. getagh zice:

    Si in cazul acesta, pentru toti care au macar un singur neuron isi pot da seama de manipularea josnica a lui Basescu si a slugilor sale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s