Slujitorii lui Basescu transmit mesaje in numele romanilor

Cotidianul.ro continua sa dezvaluie “mizeria regimului” Basescu:
Până unde merge mizeria regimului – Slujitorii lui Băsescu transmit mesaje în numele românilor
Intelectualii lui Băsescu au găsit un nou prilej de a-şi servi stăpânul care i-a hrănit ani de zile din bani publici. Să-l pârască pe Ponta. Până aici, nimic nou şi surprinzător însă. Nu e prima dată când servesc cauzele stăpânului. De această dată însă, o fac în numele românilor, al căror acord, în mod evident, nu-l au.

Scrisoare deschisă șefilor de guverne din țările membre ale Uniunii Europene
Excelenţe,
vă adresăm scrisoarea de față în numele opiniei publice din România, îndeobște a activiștilor civici, oameni de cultură și membri ai mediului academic. Am aflat cu indescriptibilă indignare, din media occidentală, de acuzațiile de plagiat la adresa primului ministru al României, dl. Victor Ponta. Probele prezentate de revista Nature și preluate, între altele, de publicații precum Frankfurter Allgemeine Zeitung, Washington Post, Le Figaro, Le Monde, El Mundo, Kurier etc, și de canale de televiziune precum CBS News și ABC News sunt zdrobitoare și reprezintă pentru noi un motiv de îngrijorare. În joc nu e doar reputația unui politician, ci a unei întregi comunități naționale. Ne desolidarizăm cu fermitate de gestul domnului Ponta, care reprezintă o pată rușinoasă pe obrazul României.

Vă scriem îngrijorați de felul în care o bună parte a mass-media din România și mai ales oficialitatea au înțeles să trateze acest subiect. Se încearcă cu disperare minimalizarea acestei întâmplări nefericite. Metodele diversioniste sunt cele clasice: în urmă cu câteva săptămâni, ministrul interimar al Educației a dispus schimbarea în totalitate a comisiei de etică, cea care dă verdicte în cazurile de plagiat. Vechii membri, personalități respectate ale mediului academic românesc, au fost înlocuiți cu persoane obediente, unele dintre ele având chiar funcții de conducere în partidul condus de dl. Ponta. Mai mult – un fapt fără precedent -, o comisie ministerială care dezbătea cazul plagiatului d-lui Ponta a fost dizolvată chiar în timp ce își desfășura lucrările! În aceste condiții, e previzibil la ce concluzii ne putem aștepta din partea oficialității în privința plagiatului d-lui Ponta.

Totodată, prin posturile de televiziune pe care le controlează (Antena 1, Antena 3, România TV) s-a declanșat o amplă campanie de minimalizare și decredibilizare a acestui caz despre care editorul prestigioasei publicații Nature afirmă textual: „Nu avem niciun dubiu asupra plagiatului în teza de doctorat a lui Victor Ponta. Plagiatul a fost confirmat de mai mulţi experţi.” Activiști de partid fără cea mai mică calificare academică sunt trimiși la posturile de televiziune invocate, inclusiv la televiziunea publică, pentru a crea confuzie și a trimite în ridicol o chestiune atât de serioasă.
Ca persoane profund atașate valorilor europene, vă adresăm acest mesaj de îngrijorare. Știm că și alte țări europene, Ungaria și Germania, au trecut de curând prin triste experiențe asemănătoare. Ca membri mai noi ai Uniunii Europene, vă solicităm să vă solidarizați cu gestul nostru prin care cerem ca și în România gesturile de onoare – cum ar fi demisia domnului premier Ponta – să devină gesturi firești. Dorim ca regulile fundamentale ale civilizației europene să fie și regulile noastre. Nu vrem să mai trăim într-o țară unde politicieni corupți, demagogi și autoritari să ne decidă destinul prin măsuri ce încalcă în mod revoltător și repetat legile.

Andrei Pleșu, scriitor, Rector al New Europe College
Gabriel Liiceanu, scriitor, Director-General al editurii Humanitas
Andrei Șerban, regizor, profesor la University of Columbia, N. Y.
Magda Cârneci, scriitor, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Grupului pentru Dialog Social
Anca Vasiliu, director de studii, CNRS Paris, Université Paris-Sorbonne
Eugen Negrici, scriitor, profesor universitar
Sorin Alexandrescu, scriitor, profesor universitar
Daniel Vighi, scriitor, profesor universitar, Asociaţia culturală Ariergarda
Andreea Pora, jurnalist, Redactor-şef adjunct, revista „22″
Ştefan Vlaston, profesor, Preşedinte EDU CER
Alina D. Zamfir, profesor universitar, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad şi Privat Dozent/Habilitation la University of Muenster, NRW, Germania
Sorin Lavric, scriitor
Cristian Ciocan, scriitor, Societatea Română de Fenomenologie
Alexander Baumgarten, conferenţiar doctor, Universitatea Babeş-Bolyai , Cluj-Napoca
Alin Tat, conferenţiar doctor, Universitatea Babeş-Bolyai , Cluj-Napoca
Alin Gavreliuc, conferenţiar doctor, Universitatea de Vest, Timişoara
Ciprian Vălcan, scriitor, profesor universitar, Societatea Tinerilor Universitari din România
Societatea Timișoara”
Sursa: cotidianul.ro

Se simte cineva reprezentat … de exemplu … de Andreea Pora, mancatoarea de mici de la Ateneu?

 

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Slujitorii lui Basescu transmit mesaje in numele romanilor

 1. getagh zice:

  E o jignire pentru multi romani ca astia isi aroga dreptul ca ne reprezinta.
  Astia reprezinta doar privilegiile lor si nimic mai mult.

 2. aronpetru zice:

  Eu n-am citit lucrarea lui Ponta. Dar pe blogul lui www,victor.ponta.ro este postata scrisoare catre Nature ca drept la replica. Am analizat-o si sunt boldite pasajele din scrisoare ce se refera la teza, poate ati citi sau nu dar, voi, analizand cinstit, ce parere aveti? Uitati, pentru cateva minute pe cine aparati si analizati. Daca am gresit astept comentarii. Ce-au scris cei de mai sus nu ma intereseaza
  http://aronafter65.wordpress.com/2012/07/06/asta-ne-crede-prosti/

  • Romanasii zice:

   Nu avem cum sa uitam nici macar pentru cateva minute pe cine aparam, din simplul motiv CA NU APARAM PE NIMENI.
   In articolul, pe care l-am mai citat, https://romanasii.wordpress.com/2012/06/20/dottore-ai-probleme-ia-de-la-basescu/, am spus cat se poate de clar:”Dupa scandalul cu Corina Dumitrescu, Ioan Mang, Mircea Diaconu si acum Victor Ponta, acest cabinet pare sa fie sub zodia manglelii. Si pentru mangleala trebuie sa raspunzi.”.
   Cine greseste trebuie sa plateasca.
   In schimb, ne este lehamite de toate manipularile astea staliniste ale lui Basescu, care au pus Romania in situatii jenante.
   Eu nu cred in „coincidente”. O sa mai vedem destule si in campania pentru referendum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s