Din categoria mancatorilor de … mici, de la Ateneu

Cotidianul.ro publica un articol astazi, despre unul din mancatorii de … mici, ai lui Basescu:

„Andreea Pora, redactorul-şef adjunct al publicaţiei băsiste “22”, a semnat şi ea protestul intelectualilor de casă ai lui Traian Băsescu care s-au declarat ultragiaţi de presupusul plagiat al lui Victor Ponta.

Pora cea sensibilă atunci când vine vorba despre plagiatul unui inamic al lui Traian Băsescu uită că ea însăşi a plagiat (grosolan chiar, ajungând să copieze până şi greşelile din articolul respectiv), iar publicaţia pentru care lucra în 2008 a fost nevoită să o concedieze atunci când alte ziare şi site-uri au scris despre articolul plagiat de ziarista băsistă.

Jurnalistul Victor Roncea a reamintit pe blogul său episodul Andreea Pora-plagiatoarea concediată. Iată care au fost evenimentele în urma cărora Pora şi-a pierdut slujba de redactor de la HotNews:

În 11 septembrie 2008, “Cotidianul” publica un articol despre candidaţii PSD la alegerile parlamentare, articol în care redactorul greşise vorbind despre un judecător de la Curtea Constituţională care ar fi fost decedat. Câteva zile mai târziu, în 26 septembrie 2008, pe HotNews apărea sub semnatura Andreei Pora articolul din “Cotidianul” copiat cuvânt cu cuvânt, inclusiv cu eroarea referitoarea la judecătorul de la CCR.

După ce mai multe publicaţii au scris despre articolul plagiat de Pora, conducerea site-ului de ştiri s-a văzut nevoită să înceteze colaborarea cu ea. Sigur, cei de la HotNews au încercat să nege că acesta ar fi fost motivul pentru care Andreea Pora a rămas fără job. Şi ca o ultimă concesie făcute fostei colaboratoare, ”deontologii” de la HotNews au încercat să şteargă urmele ruşinosului plagiat făcut de Pora, scoţând de pe site-ul lor articolul plagiat după cel din “Cotidianul”. Din păcate pentru Pora, dovezile plagiatului său există şi acum pe blogurile unor ziarişti, printre care şi Victor Roncea.

Iată că, acum, după doar patru ani de la scandalul de plagiat în care a fost implicată, Andreea Pora, care pare că nici usturoi nu a mâncat şi nici gura nu-i miroase, a copiat grosolan şi îl înfierează cu mânie proletară pe plagiatorul (încă nedovedit) Victor Ponta. Ăsta da tupeu!”

Sursa: cotidianul.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Din categoria mancatorilor de … mici, de la Ateneu

  1. getagh zice:

    Un personaj trist, o sluga, o mancatoare de … mici … la Ateneu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s