Traian, cel Băsescu, ginerică în secuime (pamflet)

„Cine să fie, cine să fie, cel mai curtat ungur din galaxie? Tribunele planetare scandează un nume – Orban. Niet, răspunde nemulțumit crainicul stadionului. Corul tribunelor strigă apoi, într-un glas – Ciociolina! Ciuciu! – se arată din nou nemulțumit cel de anunță golurile și plinurile unui meci. Scoasă din uz, diva, singurul politician din univers care-a recunoscut că e de meserie curvă, ceilalți pitindu-se după fandoseli virginale, nu mai are căutare. Cine are, cine are, azi o mare căutare?
Un tip mic și chel, cu o mersătură oblică, a fost semnalat, zilele trecute, în Harcov, ținut locuit preponderent de unguri. Individul e, pare-se român, dar sunt informații că dacă detestă ceva, apoi acel ceva e România. Dacă disprețuiește ceva, apoi pe români îi disprețuiește. Dacă vinde mai în pierdere și trădează cu mai multă plăcere ceva, apoi acel ceva e țara natală. Cu toate că se arăta și chiar era extrem de ocupat la București, el a lăsat totul baltă pentru Covasna, zona pe care o frecventa și până acum, ba cu nevasta lui, ba fără nevasta lui. Stătea mereu în casa în care trăgea Împușcatul. Acum stă mai ferit. Pare venit în pețit. Ginerica Băsescu vrea musai unguroaică și, nenimerindu-se femeie, curtează un bărbat. Îl cheamă Zoltan și Pușkaș și cică ar avea iarba fiarelor să descuie încuiatele pe vecie – pentru mire – uși de la Cotroceni, loc râvnit cu pizmă și ură și sete de suspendatul demis. Chelul devorator de români a venit cu plocoane mari și daruri nemăsurate. A venit cu pile de la Orban și de la Barroso, un portughez care ține trena miresei și se lasă încheiat la fermoarul nădragilor de mire. A venit cu ploconul unei hărți a Dictatului de la Viena pe care o reface cu buget cu tot. A venit cu firman împărătesc de federalizare. Nu știm dacă mireasa se lasă greu sau nu se lasă deloc, dar mirele e agitat. Îi pupă pe toți, peste tot și uneori pe obraz, promite marea cu sarea și iubire veșnică Budapestei, legându-se vasal, face frumos pe la porți și în crâșmă, arătând că el e de acolo, secui din tată în fiu și visează noaptea doar ceardaș.
Nu știm despre mireasa curtată, a șasea între cei nouă magistrați de la Curtea cu pricina, decât că e decisivă. Votul ei schimbă cârma împărăției, modifică hărți. Votul ei care până acum a fost ba cu o parte, ba cu alta, pare cusurgiu și mirele se teme ca ungurul, cel mai curtat ungur din univers, să nu cadă în păcatul de a fi cinstit și să voteze pentru trimiterea la pârnaie a mirelui. Cum la pârnaie? Păi dacă nu se mai întoarce la butoanele marelui jaf, mirele – o știu și admiratorii lui – n-are decât o cale de urmat, a pușcăriei. De-aia e în Harcov, de-aia îl laudă pe Orban, ca pe un socru mare, de-aia se mai lasă o tură înjurat de români, ce mai contează o băgare în plus, fiindcă nu milioanele de români contează acum, ci votul, votul, votulețul celui de al șaselea magistrat, cel care-l face preș pe Băselu la uși ungurești.
P.S. Această bășcălie semnalează, din păcate, ceva extrem de grav”.

Sursa: ampress.ro

Acest articol a fost publicat în "Folclorul" alina poporul și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s