Politologul Ovidiu Raetchi: «Pentru Armata va fi caraghios sa aiba un comandant suprem care s-a proclamat singur “las”. Poate o sterge de pe front, zice ca boicoteaza inamicul si nu se mai da scos din ambasada SUA»

Politologul Ovidiu Raetchi declara pentru ghimpele.ro: „Traian Basescu si-a conturat singur un portret de poltron cand a spus ca nu e un presedinte las, dispus sa castige la masa verde; ulterior s-a auto-reconsiderat, fiind dispus sa fie si un presedinte las, multumit sa castige la cea mai injositoare masa verde. Fuga-i rusinoasa, dar e sanatoasa – versiunea politica. Aceasta prabusire morala va genera o “jena” fara precedent in Armata, de pilda, unde onoarea e valoarea tutelara: cum sa-ti dea ordine unul care a spus textual despre el ca e un las? Ce faci cand ti se agita prin fata un fricos cu aere de comandant suprem: razi, ii intorci spatele, zambesti amar? Supunerea soldatului are o profunda valoare morala si simbolica, il umilesti cand il obligi sa primeasca ordine de la un papa-lapte: daca boicoteaza si inamicul, ca prea e puternic? Daca se tupileaza in ambasada SUA si refuza sa mai conduca CSAT: “Haideti domn’ presedinte, va rugam, puteti iesi, situatia e sub control”? Ma rog, dincolo de amuzament, Romania are o problema reala, pentru ca va avea timp de doi ani nu doar un presedinte ilegitim, cat mai ales unul declasat moral: e o umilinta publica sa ai un lider las. Oricat va incerca el o defulare psihanalitica a propriilor neputinte virile cu procurori si celule, jena publica va ramane neschimbata”.

 

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s