Mircea Dinescu – Singura printre poeti

Poetul Mircea Dinescu scrie in Catavencii despre Ponta si Antonescu:
“Mona Pivniceru aterizează pe terenul accidentat al Pieţei Victoria ca maica Smara, cu o raniţă doldora de feşe şi pamperşi, spre a trata orgoliul rănit al lui Crin Antonescu şi somnul agitat al prim-ministrului, obişnuit să facă pipi în pătuţ cînd i se arată Beau-Beau.

Reuşi-va oare mama răniţilor să-i tămăduiască pe aceşti copii ai durerii?

Greu de crezut la cîte au adunat pe scăfîrlie, în cîteva săptămîni, cei doi mari colecţionari de bube dulci.

Aidoma unui boxer nevricos, căruia nu-i iese cnocautul şi, supărat pe susţinătorii adversarului, sare printre corzile ringului să le dea cîte un cap în gură, Crin Antonescu, văzînd cum cadavrul preşedintelui suspendat se ridică de la podea după ce arbitrii l-au numărat pînă la opt milioane şi jumătate, s-a iţit s-o calce pe Hillary Clinton pe bombeu şi s-o înjure de Mutter pe Angela Merkel. Frumoasă victorie pentru un mascul mioritic, nasol pocinog pentru un profesor de istorie, care ar fi trebuit să ştie că de două mii de ani încoace marii conducători de oşti au sfîrşit lamentabil cînd au încercat să facă skanderbeg cu femeile. Cum susţinătorii săi îl aşteptau sau pe scut sau sub scut, nicidecum făcut sandvici între cele două aprige vestale, e de presupus că falangiştii lui Tăriceanu îl vor mesteca pe Crin petală cu petală.

Spre deosebire de mentorul său, care îşi invita arţăgos adversarii să-i numere cofragul de ouă, Victor Ponta n-are în nădragii săi socialişti decît o mînă de ghilimele stafidite. Scos în faţă pe post de lup tînăr, s-a dovedit pîn’ la urmă că nu-i decît un biet caniş umflat cu pompa. Lovit de pîntecăraia plagiatului, el n-are nici măcar curajul de-a trage apa, nu cumva să fie acuzat de domnul diriginte de la Bruxelles că n-a coabitat cu vasul de porţelan.

Acestea fiind spuse, aşteptăm ca doamnei Mona Pivniceru să i se îngroaşe vocea pînă la toamnă, să-i crească mustăţile şi odoarele de rigoare, să-l ia pe Băsescu pe scobitoare ca pe o măslină obosită şi, de braţ cu Angela şi Hillary, să fugă în dulşea Moldovă la un chef – mănăstire – maici”.

Sursa: catavencii.ro

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Mircea Dinescu – Singura printre poeti

  1. Romanasii zice:

    Si eu sper ca Mona Pivniceru sa faca treaba. Sa vedem daca va fi lasata de aparatul de propaganda basist-stalinista.

  2. getagh zice:

    Cu Ponta si Antonescu ne-am lamurit. Eu sper ca Mona Pivniceru sa faca treaba la Ministerul Justitiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s