Vinul rosu previne cancerul si impiedica ingrasarea

„Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul rosu poate scadea nivelul colesterolului din sange. Astfel, participantii la cercetare care nu aveau probleme cu nivelul colesterolului si care au consumat suplimente alimentare care aveau la baza vinul rosu au constatat ca nivelul colesterolului LDL – supranumit „colesterolul rau” – a scazut cu aproximativ 9%. In cazul subiectilor care aveau valori ridicate ale colesterolului si care au consumat aceleasi suplimente nutritive, nivelul colesterolului „rau” a scazut chiar si cu 12%, informeaza dailymail.co.uk.

Rezultatele sunt incurajatoare, spun specialistii, in conditiile in care colesterolul „rau” se depune pe peretii arteriali, care se ingroasa si determina cresterea presiunii arteriale, ducand la infarct.

Vinul rosu se afla printre cei mai importanti agenti de diminuare a nivelului colesterolului, datorita antioxidantilor care se afla in componenta sa. Consumul moderat de vin rosu pastreaza astfel vasele de sange flexibile, reducand riscul unor afectiuni coronariene, spune profesorul John Folts, specialist in medicina cardiovasculara la Universitatea Wisconsin”.(sursa)

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Vinul rosu previne cancerul si impiedica ingrasarea

  1. Romanasii zice:

    Asta e de tinut minte :). Concluzia este ca daca bei vin rosu ai grija de sanatatea ta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s