Made in Botosani: casul de oaie Botosani, urda de oaie Botosani si branza sarata de oaie Botosani

„Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine Moldoovis, Ionica Nechifor, a anuntat ca a primit avizul Ministerului Agriculturii pentru inregistrarea a trei branzeturi traditionale: casul de oaie Botosani, urda de oaie Botosani si branza sarata de oaie Botosani. Cele trei produse vor deveni marci inregistrate la OSIM.

Produsele vor fi fabricate la punctele de lucru din Rachiti, Oraseni Deal, Sulita si Statiunea Popauti, apartinand ACOC Moldoovis, cu sediul in Rachiti.

„Asociatia Moldoovis a inregistrat cele trei produse traditionale care au obtinut avizul Ministerului Agriculturii, Directia Generala de Industrie Alimentara. Branza sarata de Botosani va fi prezenta in piata chiar din acest an, iar casul si urda de Botosani abia de anul viitor din primavara. Sunt produse naturale 100%, noi nu folosim nimic artificial. Laptele este natural, noi folosim si cheag natural fata de altii care folosesc prafuri la inchegare, iar asta se simte la gust. Eu vreau ca cele trei produse sa fie comercializate si in strainatate”, a declarat Ionica Nechifor, citat de cotidianul regional Evenimentul.

Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean Botosani, este convins ca cele trei produse traditionale de la Botosani vor fi comercializate si in hipermarketuri si vor ajunge in restaurantele din toata tara”.

Sursa: recolta.eu

Reclame
Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s