Greenpeace: Marile magazine vand haine contaminate cu substante toxice

„Conform unui raport Greenpeace, brandurile de lux comercializeaza haine contaminate cu substante chimice cancerigene, care pot produce modificari hormonale si care pot dauna mediului inconjurator.

Investigatiile organizatiei Greenpeace International au descoperit substante chimice periculoase in haine care provin de la 20 de branduri de moda de top, in timp ce retailerul de moda Zara vinde haine care contin substante cancerigene, ori care afecteaza sistemul hormonal, scrie rtv.net.

Raportul investigatiei Greenpeace, „Toxic Threads – The Big Fashion Stitch-Up”, cuprinde rezultatele testelor efectuate pe 141 de articole vestimentare si expune legaturile dintre instalatiile producatoare de textile care folosesc substante chimice toxice si prezenta acestor chimicale in produsele finite.

Una dintre descoperirile cheie ale investigatiei este ca toate brandurile testate au cel putin câteva produse care contin NPE, care se descompun in substante care afecteaza sistemul hormonal, cele mai mari concentratii – peste 1.000 ppm – s-au descoperit in hainele Zara, Metersbonwe, Levi’s, C&A, Mango, Calvin Klein, Jack & Jones si Marks & Spencer”.

Sursa: impactnews.ro

Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s