Dan Helciug furat de ARD si Videanu

dan_helciugSuparat ca a fost tepuit de Adriean Videanu si de catre cei de la ARD, Dan Helciug declara acum cateva zile:

  • Am impresia ca traim in continuare in lumea lui Caragiale, numai ca eu traiesc o tragic-comedie, care nu se numeste “O scrisoare pierduta”, ci “O piesa pierduta”. Mai pe scurt, in 2009 am lansat un album satiric, a la Caragiale, care se numeste “FPS” – cu P de la politica – unde sunt tot felul de imnuri satirice din aceste zone. La inceputul lui noiembrie, in acest an, inainte de a incepe campania, am fost contactat de o firma de publicitate (…) de catre un domn, Claudiu Leonte, care mi-a propus sa adaptez o piesa satirica – “Campionii” – de pe acest album, in scop electoral, el avand deja textul facut de catre un copywriter de la firma lui de publicitate. Eu fiind producator muzical am facut tot felul de spoturi pentru televiziune, pentru clipuri publicitare, muzica de teatru, muzica de film. Aceasta piesa exista deja, deci am reinregistrat-o ca propunere cu textul primit de la agentia de publicitate. Alianta pentru care era aceasta piesa, ”Campionii”, trebuia sa asculte si sa ma contacteze, pentru a-mi ceda eu drepturile de folosinta intelectuale legal. Adica sa le permit folosirea piesei mele cu un alt text. Le-am dat-o in varianta demo.
  • Zile intregi am incercat cu telefoane, mail-uri, sms-uri, le-am facut o somatie legala prin avocatul meu, dupa care am incercat sa ajung la domnul Adriean Videanu. Am cautat un telefon, un fax. Nu am gasit nimic, nu exista. Nu stiu ce alianta e asta. Asa ca am cautat pe internet unde este sediul lor. Domnul Videanu se ascunde in fosta biblioteca americana. Am mers sa ma vad cu dansul, dar se pare ca zeii sunt intangibili, nu se poate discuta cu zeul. Zeul nu discuta cu muritorii. Am stat trei ore acolo si a ramas ca voi fi contactat. Piesa este pe tot netul, iar de cand am facut somatia oficiala, bineinteles ca au inceput sa o stearga de peste tot, sa stearga urmele. Nu se pot sterge toate urmele, domnule Videanu, pentru ca in continuare exista piesa pe youtube, exista pe site-ul PDL de la Cluj – probabil ca inca nu i-a contactat nimeni. Exista in foarte multe comunicate oficiale. Daca dati “Dan Helciug – Imn ARD” pe google o sa vedeti foarte multe rezultate unde nu functioneaza player-ul video. De ce? Pentru ca au scos piesa. Chiar domnul Videanu spune ca imnul ARD-ului este compus si interpretat de Dan Helciug. Nu este compus de mine, este doar o propunere. Nu am carnet de membru ARD. Sunt doar un producator muzical. Am luat teapa, pentru ca acest domn, Claudiu Leonte, mi-a fost coleg de facultate si am mers pe prietenie. A fost o propunere care nici macar nu era terminata, cu care chiar ma fac de rusine din punct de vedere profesional. Nu inteleg de ce se comporta asa.
  • Domnule Videanu, incepand de maine am va actionez in judecata. Nu v-am dedicat, domnule Videanu, niciun fel de piesa. Ati folosit aceasta piesa, trebuie sa platiti, prin judecata. Trebuie sa-mi sustin drepturile. Trebuie sa am coloana vertebrala.
Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Dan Helciug furat de ARD si Videanu

  1. getagh zice:

    Astia fac ceea ce stiu mai bine – sa fure!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s