Stelian Tanase despre Basescu: “BĂSELU’ PLIMBĂ CĂȚELU’ PRIN TOT BRUXELU’!”

tanase stelian“Pină să ajungă la Bruxelles să își întilnească proptelele din vară, Băsescu părea hotărit să tergiverseze lucrurile. Pornise chiar în căutarea unei soluții, alta decît Victor Ponta. Băgase și niște ștrîmbe prin PSD. Bref, spera să cîștige timp, să facă ceva zîzanie în USL și apoi să își pună un om de încredere la Palatul Victoria. Figura nu i-a mers pentru că a trebuit între timp să se prezinte la raport la Bruxelles.

Aici nu i-a plăcut deloc ce a auzit. Lucrurile stau cam așa. Bruxelles-ul a luat notă de papara zdravănă încasată de PDL. Partidul lui Băsescu, în ciuda eforturilor teve ale acestuia de a-l salva de catastrofă, a pierdut rău de tot. Este a doua mare înfrîngere în șase luni. Să zicem că referendumul s-a terminat meci nul în împrejurările știute. Și dacă l-au servit în vară, “scăpându-l din ghiarele poporului”, acum – în fața evidenței – Barroso&Comp. au înțeles că au fost prostiți. Așa că după 9 dec. i-au întors spatele. Nici unu din cei citați nu mai are chef de Băsescu. Mai ales nu au timp de pierdut cu impopularul nostru președinte pentru că își pun întrebări ca –  în numele cui vorbește el !? Cine îl mai susține la București ? Cine este  adevăratul strong man ? Evident, Băsescu acum e un looser. Ponta a luat potul. Dacă în vară granzii bruxelezi s-au făcut de rîs, de data asta urnele din Romania au vorbit tare și acolo s-a auzit bine.Așa se face că au aflat că există un singur ciștigător – USL.

De aici schimbarea de atitudine. Barroso a declarat că se poate înțelege cu Ponta. A mai spus-”Poporul român a făcut o alegere clară, într-un mod democratic”. Ponta și el a declarat că poate coabita un an cu Băsescu… Ca atare Băsescu a capitulat, și brusc pare fff grăbit. Nu avea încotro și a declarat călcîndu-și pe inimă că alegerile s-au desfășurat normal. Apoi a convocat parlamentul de la Bruxelles – ca să îl audă granzii- pentru 19 dec. Mai mult, luni 17, a invitat partidele la consultări. Nu va fi nici o consultare. Pur și simplu îi va informa pe cei prezenți că premierul desemnat este Victor Ponta. Va poza în mare democrat, spunînd că ține cont de rezultatul  inregistrat la urne blablabla. Punct final.

Dacă tot e la modă acuzația de trădare, nu cumva Băsescu a fost trădat de Bruxelles? Te pomenești că da! În copilăria mea din Bariera Vergului, cînd cineva te deranja, îi spuneai -hai plimbă cățelul ! Cred că asta a auzit înaltul oaspete român, actualul nostru președinte, la Bruxelles”.

Sursa: stelian-tanase.ro

 

Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s