Julian Assange: “SUA spioneaza intreaga lume prin intermediul Facebook”

julian-assange„Fondatorul controversatului site WikiLeaks, Julian Assange, a declarat joi, într-un interviu acordat în exclusivitate RT, că serviciile secrete americane au acces total la toate informaţiile transmise prin Internet.
‘Vă mai amintiţi ce aţi gândit cu un an în urmă, acum trei luni sau două zile ? Google ştie însă; el ţine minte în locul vostru, iar dacă ştie Google înseamnă că ştie şi Agenţia Naţională de Securitate a SUA’ ((NSA), a declarat Assange în interviul acordat de la Ambasada Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat acum mai bine de jumătate de an pentru a evita extrădarea în Suedia, care la rândul său l-ar putea extrăda în SUA. Aici riscă să fie condamnat la moarte după publicarea unor documente americane secrete prin intermediul WikiLeaks.

‘De fiecare dată când ne actualizăm statutul din reţeaua socială sau scriem mesaje prietenilor, noi practic îi denunţăm. E puţin straniu pentru că prietenii de obicei nu se toarnă unii pe alţii’, spune Assange.

Facebook, potrivit acestuia, este visul oricăror servicii secrete, având în vedere mai ales bogăţia resurselor informaţionale ale reţelei sociale. Administratorii nu au dorit la început să coopereze de bună voie cu agenţi ai guvernului american, dar mai târziu şi-au dat acordul. ‘Facebook ne încurajează să ne împărtăşim gândurile cu prietenii, dar în realitate aceasta înseamnă să vă împărtăşiţi gândurile atât prietenilor, cât şi agenţii federali’, a declarat australianul în interviul pentru RT.

Spionajul electronic poate fi stopat doar dând dovadă de voinţă politică, mai consideră el. Nu toate ţările sunt dispuse să renunţe la serviciile acestuia, afirmă Assange, în opinia căruia Ecuadorul a putut face un astfel de lucru, dar, în general, tendinţa este tristă.

Recent, preşedintele american Barack Obama a semnat directiva Nr. 20 privind securitatea cibernetică, care prevede o gamă largă de activităţi standard pentru agenţiile federale privind combaterea ameninţărilor din spaţiul cibernetic”.

Sursa: AGERPRES

Reclame
Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Julian Assange: “SUA spioneaza intreaga lume prin intermediul Facebook”

  1. aronpetru zice:

    Despre bloguri….Nimic ?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s