Complotul lui Morar: Instigare fara precedent de la varful parchetelor

morar_daniel

Foto:luju.ro

„Instigare fara precedent de la varful parchetelor. Procurorul general interimar al Romaniei Daniel Morar (foto) a transmis de la cabinetul sau, o declaratie gata-facuta la toate parchetele din tara, pentru ca procurorii sa sustina aceasta declaratie si, in baza unei raportari numerice a „yes-man-ilor” din parchete, sa foloseasca acest rezultat in scopuri de el dorite.

Dovada ca procurorii nu sunt independenti este ca au putut fi convocati la ordin in cateva ore si pusi sa semneze un text gata facut.

Prin aceasta manevra de ultima ora, Daniel Morar asmute procurorii impotriva judecatorilor, punand in discutie – desi nu are vreo atributie in acest sens – statutul magistratilor si vrea sa bata-n cuie egalitatea dintre judecator si procuror, desi pe acestia ii separa in mod categoric independenta si inamovibilitatea, pe care doar judecatorii le au conferite prin lege. Tot acest demers duce la o scindare ireversibila intre cele doua categorii de magistrati.

Imbracata intr-o forma care sa nu probeze ca, in spate, ar fi un ordin clar dat procurorilor pentru a fi de acord cu declaratia transmisa parchetelor din tara, aceasta ”consultare” pe tema statutului procurorului, a legalitatii alegerii unui procuror care sa conduca CSM, cat si in ce priveste ineficienta Asociatiei Procurorilor din Romania si inlocuirea acesteia cu o alta asociatie profesionala reprezentativa, activa„, aceasta asa-zisa consultare este de rau augur pentru viitorul magistraturii.

Lumeajustitiei.ro detine aceasta declaratie transmisa parchetelor de la cabinetul prim-adjunctului procurorului general al Romaniei. Din informatiile noastre, in teritoriu, procurorii au fost chemati in cursul acestei zile – 10.01.2013, la sefii care conduc parchetele, si au fost pusi sa ia act de declaratia respectiva. Extrem de important este faptul ca procurorii au fost chemati, pe rand, in cabinetul prim-procurorilor sau procurilor sefi de sectie, li s-a citit aceasta declaratie si nu au fost pusi sa semneze daca sunt sau nu de acord, urmand ca rezultatul acestei ”consultari” la nivel general sa indice doar numarul procurorilor bifati ca fiind de acord cu cele ordonate de la mai-marele sef, Daniel Morar. Cu acest rezultat, Daniel Morar, care asigura interimatul functiei de procuror general al Romaniei, se va prezenta in 11.01.2013, la Sectia pentru procurori, pentru a pune in discutie acest demers”.

Articolul in intregime il puteti citi pe luju.ro.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s