Joc de glezne cu FMI?

rusanuDan Radu Rusanu, presedintele Comisiei de buget din Camera Deputatiilor, a criticat FMI pentru masurile de privatizare propuse, in replica seful misiunii din partea FMI, Erikde Vrijer a cerut iesirea presei din sala:

 • Noi am mai facut privatizari, sa nu spun sub presiunea, sub influenta institutiilor financiare internationale, care ne arata ca nu au fost deloc avantajoase. Cu toate ca se stie ca statul este cel mai prost administrator, noi am facut privatizari, dar nu s-au facut investitiile promise (…) la gaz, de exemplu, unde avem Gaz de France si E.ON Gaz, nu s-au fãcut investitiile promise. Serviciile sunt la fel de proaste ca inainte, cand erau la stat, pentru ca aceste companii au sacrificat investitiile si calitatea serviciilor pentru profituri, si au obtinut profituri cu doua cifre (…) Am inlocuit monopolul de stat cu cel privat (…) Ca o ironie, acest monopol este al unor companii cu capital de stat, Gaz de France, E.ON…
 • Orice student la economie stie ca intr-o perioada de criza nu se cresc impozitele si taxele. Cresterea TVA la 24% si taierea salariilor cu 25% nu puteau aduce crestere economica. Aceste masuri nu au fost impuse de FMI, dar, citez: «Au fost acceptate de noi».

S-a mai trezit un pic demnitatea in politicienii romani sau e doar un joc de glezne … de imagine?

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Joc de glezne cu FMI?

 1. getagh zice:

  Nici una, nici alta. Cred ca s-a trezit vorbind.

 2. Romanasii zice:

  Nu cred ca-i va afecta pe guvernanti in vreun fel, indiferent cine ar fi la guvernare. Problemele se rasfrang doar asupra noastra, a romanilor.

 3. aronpetru zice:

  Tare ma tem ca FMI ne va da cu tifla si nu cred ca le cade bine guvernantilor de acum

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s