Jaf de proportii in perioada 2008-2012: Prejudiciul autorităţilor a fost de 900 milioane euro. 61 de dosare destul de grele, la parchet

Nicolae_vacaroiuPreşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a declarat, joi, la comisiile parlamentare de buget-finanţe, că prejudiciul total la autorităţile centrale şi locale în perioada 2008-2012 se ridică la peste 900 milioane de euro, în 2011 fiind trimise la parchet 61 de „dosare destul de grele”, potrivit Mediafax.

 • Legat de prejudicii, sunt două paliere: unul legat de constatări directe. unde noi recuperăm o parte din prejudicii în timpul controlului. Pentru celelalte, Curtea de Conturi dă decizii conform legii. Nerespectarea deciziei Curţii de Conturi înseamnă închisoare de la şase luni la trei ani. Avem multă bătaie de cap, peste 2.000-3.000 de procese în fiecare moment”, a spus Văcăroiu.
 • Prejudiciul împreună cu venitul la bugetul de stat pe 2012, am verificat pe anul 2011, după încheierea exerciţiului bugetar, şi cele două la un loc se situează la peste 700 de milioane de euro, adică prejuduciul şi venitul suplimentar pe care le aduce Curtea în special prin aceste decizii date„, a mai spus Văcăroiu.
 • „Al doilea palier sunt constatări în care sunt elemente de natură penală. În 2011 s-au trimis la parchet 61 de dosare destul de grele. Prejudiciul în acest dosar, vă dau o cifră globală pe toată perioada 2008-2012, de când sunt la Curte, aceste dosare la Parchet au prejudiciul total de peste 900 de milioane de euro. Sunt în diferite stadii de soluţionare”, a adaugat Nicolae Văcăroiu.

 

Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Jaf de proportii in perioada 2008-2012: Prejudiciul autorităţilor a fost de 900 milioane euro. 61 de dosare destul de grele, la parchet

 1. getagh zice:

  De fapt, daca e vorba de basisti e greu sa vedem dosare pornite impotriva lor – ca Justitia este „independenta”, nu-i asa?

 2. getagh zice:

  Alte rapoarte pe care nu le ia nimeni in seama. Justitia ce face, doarme?

 3. aronpetru zice:

  Sa vedem finalizarea. E usor de constat, dar pana la „pus la zid” ne mananca sfintii.

  • Romanasii zice:

   Coincidentele stranii continua – de cate ori este vorba de dosarele basistilor, Justitia „independenta”(procurorii numiti de Basescu – peste 3000) nu misca nimic. Si nici nu spune nimic „pe surse”, parca i-a mancat pisica limba :). Ma deranjeaza si mai mult ca astia de la USL tac malc in papusoi in loc sa faca valva mediatica pe toate potlogariile comise de canaliile basiste. Poate asa s-ar misca dosarele si din tabara basistilor. Dar se pare ca ele sunt tinute bine la sertar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s