Niels Schnecker si scandalul monden iscat de Catinca Roman in 2000

Niels-Schnecker-mesaj«În anul 2000, Niels Schnecker devenise de puțină vreme perezentatorul unei emisuni economice la TVR. Ziarul Cotidianul a publicat, conform arhivelor impactnews.ro, în luna aprilie, un articol virulent la adresa sa, în care, se prezenta trecutul „tumultos” al „vedetei”. Pretextul articolului era un scandal monden iscat de Catinca Roman.

Impactnews redă articolul din Cotidianul din aprilie 2000.

La aproape șapte ani de la scandalul „Petromin-vânzarea flotei strategice”, Niels Schnecker, unul dintre cele mai misterioase personaje ale acelei nebuloase afaceri, a ieșit din nou în față, cu prilejul unui alt scandal, de această dată monden.

El a fost acuzat de fiica lui Petre Roman, Catinca, de faptul că nu ar fi spus presei chiar adevărul despre incidentul petrecut pe iahtul „Steaua Dunarii”, la care fetele lui Petre Roman au fost invitate de Andreea Esca împreună cu amicii lor striperi.

Că organizatorul petrecerii de pe valurile Dunării ar fi Niels Schnecker fost și poate și actual avocat al unei firme de consultanță, Schnecker Van Wyk & Pearson, având tripa cetățenie (română, sud-africană și americană), și că el ar fi fost cândva, în timpul scandalului flotei, reprezentant al celor trei firme – Romline, Navrom și Petromin – al Ministerului Transporturilor și chiar al Comisiei parlamentare de anchetă, poate își mai aduce cineva aminte. Că de la fiecare în parte ar fi primit bani grei și că, în tot acest timp, ar fi trăit că un nabab în vila lui Ceaușescu de la Neptun nu mai are nicio importanță. Așa cum la fel de puțin important este și faptul că el era un apropiat al fostului ministru al Transporturilor, Paul Teodoru, dușmanul de moarte al lui Traian Băsescu. Faptul că acest „tip implicat în tot felul de afaceri dubioase” (după cum îl caracteriza Catinca Roman) ar fi urmărit de autoritățile din Africa de Sud și de cele din unele țări din Orientul Mijlociu, este de asemenea o banalitate în România. Aspectul cel mai spectaculos ar putea părea însă, pentru unii, faptul că Schnecker s-a asociat prin 1994, când s-a mai stins scandalul flotei, cu doi dintre cei mai acerbi critici ai săi. Unul este fostul parlamentar PL ’93 Raymond Luca. Mai mult, Schnecker ar fi făcut afaceri profitabile cu Dinu Patriciu.

Cele de mai sus ar putea fi considerate drept episoadse ale unei vieți tumultoase, însă care dau bine la curriculum vitae. Spunem asta deoarece nu mică ne-a fost mirarea când am observat că domnul Schnecker a devenit hodoronc-tronc, realizatorul unei emisiuni economice la postul național de televiziune.

De unde se vede că, dacă alte afaceri pot să mai scârțâie din când în când, televiziunea națională merge ca unsă!»

Sursa: impactnews.ro

Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Niels Schnecker si scandalul monden iscat de Catinca Roman in 2000

  1. getagh zice:

    Asta o mace pe moralistul pe la antene. S-a umplut tara asta de lichele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s