Scrisoare „dășchisă” catre Comisia Europeană

Sergiu-Gabureac

Foto:cotidianul.ro

« Mult stimată Comisie Europeană,

Ca simplu cetăţean european din România am citit cu interes cele 25 de pagini ale Raportului Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu [European] privind progresele înregistrate de România în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare. Şi am înţeles, cât am putut să înţeleg ca aparţinator al clasei de mijloc! Din România.

Vorbiţi de subminarea Curţii Constituţionale, când, în fapt, câţiva membri ai ei au subminat voinţa poporului român! Cât despre încălcarea unor proceduri, oare nu reprezentanţi ai Comisiei Europene, în special Viviane Reding, au răsturnat procedurile stabilite de Comisia de la Veneţia privind referendumul?

Când 7,4 milioane de români cu drept de vot l-au contestat pe Băsescu şi, prin el, instituţii gen ANI, CCR, Parchetul General, CSM, ICCJ, CNA + structuri de securitate, pe care le-a manipulat şi le manipulează doar în interes personal, nu poate fi vorba de un atac la adresa Justiţiei româneşti.

Nu se vede, şi de la Bruxelles, că însăşi justiţiabilii români contestă conducerile propriilor instituţii? A se vedea, în acest sens, recenta  contestare a conducerii CSM, de către marea majoritate a judecătorilor. Din România.

În raport se afirmă: “La începutul anului 2011, mai multe cazuri de corupţie la nivel înalt au fost pierdute sau parţial pierdute ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie”. Dar mă întreb, ca simplu ţugulan European, ce caută prescrierile în domeniul atât de sensibil al  corupţiei? “Majoritatea hotărârilor în cazuri de corupție la nivel înalt sunt încă suspendate”. Aici sunt în totalitate de acord. A se vedea, printre altele, celebrul dosar Flota.

“Progresele ANI au fost încetinite de o serie de obstacole. În 2010, temeiul juridic al ANI a fost declarat neconstituţional.” Păi, cine a  declarat-o neconstituţională?

Nu membri ai CCR-ului, o altă instituţie manipulată de marele Demis? Pe de altă parte, se vede cu ochiul liber, cum ANI şi DNA  tergiversează finalizarea unor investigaţii asupra preferaţilor regimului băsescian. Interesantă informaţia cu privire la corupţii dovediţi (?!?) din noul guvern, pe care nimeni din Justiţia românească nu-i cunoaşte! Ceva nume, prenume? Între timp a apărut şi erata cu cei trei, care, sunt 2, dar se pare că sunt 0 (zero).

Raportul prea seamănă, pe alocuri, a document ceauşist, plin de generalităţi. Dacă nu ştiţi cine a fost Ceauşescu, daţi un search pe dl Google. Băsescu fiind un fidel urmaş al său. Ca substanţă şi comportament.

Nu înţeleg ce caută aluziile într-un astfel de raport. De ce nu sunt date nume, fapte concrete, precum şi conţinutul plângerilor depuse la Comisie? Pe marii anonimi-informatori îi cam cunoaştem!

Dacă Mecanismul de Cooperare şi Verificare ar fi funcţionat, sunt sigur că multe dintre afirmaţiile cu conţinut evaziv/ aluziv ar fi fost eliminate.

Aşa, însă, Doamnă (!?!) Comisie v-aţi comportat ca un veritabil comisar. Est.

Oare, cine pe cine a intimidat? Poporul român pe Băsescu sau procurorii Demisului, care au hăituit, la modul cel mai grotesc, poporul?

Permiteţi-mi să vă spun cu respect că nu aţi înţeles, încă, cum a fost construit regimul Băsescu. Principiul a fost unul securisto-comunist. 200%. Au fost promovaţi, în principalele locuri decizionale, numai oameni cu probleme. Profesionale sau morale. Fără coloană vertebrală. Toţi fiind şantajabili. Fără onoare.

Atâta timp cât toate frâiele instituţiilor amintite sunt la Băsescu, degeaba vorbim de independenţă.

În rest, curat sprijin pentru România în procesul de reformare a justiţiei şi de combatere a corupţiei! Astfel, cereţi imperativ să încălcăm legi aflate în vigoare, legi adoptate în acord cu legislaţia europeană şi Comisia Europeană (a se vedea Legea 247/2005 a devastatoarei Monica Macovei)!

Când aşa, când invers! Se poate? Sau recomandarea, extrem de ciudată, ca libertatea presei în România să fie restrânsă! O altă indicaţie preţioasă. Cum? Să fie strânsă cu… CNA-ul, ANI, DNA-ul, Parchetul general!…

Nu e bine, doamna Comisie! Nu e deloc bine!

Antena 3, RTV, Realitatea, Digi24… mai sunteţi pe-aici? Cu cele mai bune sentimente!

Sergiu Găbureac, cetăţean european

La poza de familie, de la recentul summit UE-CELAC din cutremuratul Chile, planeta l-a pus la colţ pe marele Demis. Mai avea un pas şi era prin boscheţi! Unde sunt pozele de altădată? »

Sursa: cotidianul.ro

Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Scrisoare „dășchisă” catre Comisia Europeană

  1. getagh zice:

    Mai sunt si romani cu capul pe umeri si care refuza sa fie prosti :). Prostii pun botul in continuare la aberatiile basiste.

    • Romanasii zice:

      Romani cu capul pe umeri sunt 87% asa cum am vazut la referendumul din vara trecuta. E normal sa mai fie si legume mergatoare care asteapta sa fie luminati de carmaciul interplanetar base.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s