Denuntarea politizarii Consiliului Superior al Magistraturii de catre un judecator CSM

neacsuAdrian Neacsu, judecator la CSM:

  • La momentul alegerii mele mizam pe presiunea si controlul instantelor si adunarilor generale pentru a avea garantia unei activitati mai eficienta, mai corecta si mai transparenta. De multa vreme insa, dar mai ales incepand cu 2012, Consiliul evolueaza pe trasee paralele cu interesele reale ale instantelor judecatoresti. Consiliul a devenit un jucator important in spatiul deciziilor politic, iar pretul platit a fost ca a incetat sa mai conteze in ce priveste problematica de zi cu zi a functionarii sistemului judiciar. Consiliul vegheaza la echilibrul politic in stat, dar e dezinteresat de functionarea curenta a justitiei. Din administrator al justitiei de zi cu zi, Consiliul a devenit gardian feroce al miscarilor de pe scena politica, organ deontologic pentru presa sau cenzor necrutator al declaratiilor politicienilor. A devenit orice, mai putin ce-ar trebui sa fie. Modul cum ne-a surprins intrarea in vigoare a codului de procedura civila (cu pantalonii in vine, pentru ca orice alta exprimare ar fi un eufesim) e cel mai bun exemplu.

Cand astfel de concluzii vin chiar din interiorul CSM-ului, ce poti sa mai spui decat ca si aici s-a ales praful. Iar cei care au dus in mocirla si au facut de ras aceasta importanta institutie sunt cunoscuti si recunoscuti.

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Denuntarea politizarii Consiliului Superior al Magistraturii de catre un judecator CSM

  1. getagh zice:

    Tot balciul asta creat de oamenii lui Basescu la CSM nu-l vede nimeni, nici propaganda basista nici functionarii de la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s