Mircea Dinescu despre Basescu: “Ce altceva in afara clinchetului de catuse lasa in urma sa Tepelus Voda dupa noua ani de domnie?”

dinescu-mircea“Rămas ca Nuțu Cămătaru fără leii din Procuratură, pe care i-a crescut de mici dormind cu ei în pat, Traian Băsescu scîncește că n-o să păpăm Schengen dacă nu băgăm mintenaș la pîrnaie doi-trei miniștri de-ai lui Victor Ponta, să fie Europa mîndră de noi, cu atît mai mult cu cît doamna Nicholson abia așteaptă să le vîre, printre gratii, suzeta în botic.

Ce s-ar mai fuduli nea Cinzeacă la Bruxelles cu cheia pușcăriei atîrnată de gît, ce mai geamparale în clinchet de cătușe ar încinge asiaticul la “Cireșica”, îndoindu-și papainoagele fine și păroase, de drumeț de apă, în fața madonei din Pleșcoi!

Căci ce altceva în afara clinchetului de cătușe lasă în urma sa Țepeluș Vodă după nouă ani de domnie?

Din clinchet de cătușe băsesciene s-au întrupat politicienii Gigi Becali și Dan Diaconescu, săltați din plapumă după un mozol prelungit cu “garantul democrației”, din clinchet de cătușe se va întoarce și Adrian Năstase în brațele vînjoase ale poporului, mai curat și mai cîrlionțat ca oricînd.

Pînă și dragostea dintîi, “Biruința”, era un soi de pușcărie comunistă plutitoare, de vreme ce comandantul, jucînd rolul temnicerului-șef, dormea cu cătușele sub pernă, scrutînd cu radarul ochiului întredeschis orizontul de evadare a mateloților în lumea capitalistă.

După ce și-a accidentat mortal propriul partid pe trecerea de pietoni, îmbîrligîndu-se în mașina Salvării cu fiica mortului, Traian Băsescu ne-a anunțat oficial că dorește să se întoarcă în politichie cu picioarele înainte, sfidînd metafizica și legea gravitației.

Nerecunoscători și cu memorie scurtă, căci, dacă n-ar fi existat Băsescu, nici logodna contra naturii dintre liberali și socialiști n-ar fi existat, fraierii de la putere mai-mai că nu l-ar lăsa să se întoarcă la locul crimei, deși abia atunci am putea admira fără părtinire perlele coroanei:

– lacul rusesc chelit de flota românească cu ajutorul neprecupețit al chelului;
– Dunărea văduvită de marinarii de apă dulce, disprețuiți de marinarul de apă sărată;
– Parcul Bordei pasat cu o seninătate criminală în borseta unui bișnițar de duzină;
– ciuperca otrăvitoare răsărită la rădăcina Catedralei Sf. Iosif;
– atelierul de reșapat securiști din dosul Cotrocenilor;
– școala de asfaltangii din sufragerie

și

– un cozonac uriaș plămădit de manglitorii profesioniști din secta lui Blejnar pentru stafidele alea mici și aurii ale lui tăticu și pentru rahații din subordinea marinarului acoperit.

Va avea oare președintele jucător curajul să le strige fomiștilor din stradă:
„Dacă n-aveți pîine, mîncați cozonac!”?”.

Sursa: catavencii.ro

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s