Lelia Munteanu – “Rânjetul care conduce România”

“Îndărătul vorbelor multe, al gândirilor abisale şi al răzgândirilor sprintene, îndărătul autopsierii doct-patetice a nimicului, pluteşte atotstăpânitor Rânjetul, agitând nagâţii politici care se învârtesc prin preajmă.

Ţara trebuie hrănită cu vâlvă. Trebuie să dai cetăţeanului sentimentul că mereu ceva decisiv se petrece, că îl paşte ceva, că – mai important decât un loc de muncă sau o şosea fără gropi sau un dig în calea apelor – e să îl pironeşti în faţa televizorului deschis, ca să urmărească doi co-balerini politici care ies din toate cotloanele, pe toate uşile, la toate orele, să-i îndruge, să-l ţină la curent. S-au luptat pentru Servicii, s-au luptat cu Justiţia, acum se luptă între ei. Ziarişti deghizaţi nu prididesc să le care muniţie, când unuia, când celuilalt, ca servanţii de tun.

În retorica turbată a ultimelor zile, cineva a scăpat o vorbă mare: proceduri. Însă, dacă ar exista proceduri, dacă ele ar fi urmărite sârguincios, societatea românească şi-ar pierde farmecul incoerent. Ar dispărea şi Rânjetul, încheindu-şi mai devreme mandatul”.

Sursa: gandul.info

Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Lelia Munteanu – “Rânjetul care conduce România”

  1. getagh zice:

    „Ranjetul” are complici si din randul puterii actuale, din pacate pentru tara asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s