Eurodeputata spaniola, Inés Ayala Sender, dezgustata de comportamentul Elenei Basescu si a Monicai Macovei impotriva Romaniei

eba-macovei„Inés Ayala Sender: «Deși nu este membra a Comisiei noastre, Elena Basescu vine sa voteze cu obstinație impotriva candidaților romani»

Raportorul Comisiei de buget finanțe din Parlamentul European, eurodeputata spaniola, Inés Ayala Sender, și-a manifestat dezgustul fața de tipul de intervenții nervoase, bazate pe ranchiuna, ale europarlamenarelor PDL, Monica Macovei și Elena Basescu.

Inés Ayala Sender a explicat ca cele doua, de fiecare data cand au existat audieri pentru alegerea unui candidat roman la Curtea Europeana de Conturi, au dat adevarate spectacole de resentiment politic, pe care eurodeputata din Spania le-a calificat drept «lamentabile».

Mai mult, Inés Ayala Sender, spune ca cele doua PDL-iste recurcgeau la tot felul de metode penibile prin care incercau sa ii intoxice pe membri Comisiei de buget finanțe și, eventual, sa ii determine sa refuze candidatura persoanei propuse de guvernul roman: «Ne-am vazut confruntați cu diverse episoade lamentabile. La fiecare propunere a guvernului roman in privința unui candidat de fiecare data primeam tot felul de scrisori anonime care incercau sa discrediteze absolut aiurea persoana propusa de executivul de la București».

Inés Ayala Sender spune ca au fost chiar luari de poziție absurde din partea celor doua europarlamentare PDL-iste de tipul daca diplomele de studiu ale candidatului sunt false sau nu, de ce notele obținute in facultate nu sunt toate excelente, daca este normal ca persoana care candideaza la o funcție sa fi muncit in timp ce iși desfașura studiile universitare, etc etc.

Raportoarea Comisiei de buget finanțe precizeaza ca aceste poziții exprimate nu aveau nimic de a face cu procedura legala de audiere a candidatului. «Aceste blocaje vin mereu din partea eurodeputaților PPE, mobilizați de o maniera iresponsabila de colegii lor din Romania. Nu vorbesc aici doar de doamna Monica Macovei, dar și de doamna Basescu care, nici macar supleant, vine cu incapațanare, de fiecare data cand este audiat un candidat roman, ca sa voteze impotriva lui, numai și numai pentru faptul ca este propus de actualul guvern din Romania. Mi se pare penibil. Aici nu trebuie sa tratam chestiunile importante, care ii privesc pe reprezentanții statului roman, din considerente partinice, cu atat mai puțin din ranchiuna personala», a mai spus Inés Ayala Sender”.

Sursa : cotidianul.ro

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s