Presedintele Camerei Lorzilor din Marea Britanie: Trendul in Europa este de mentinere a sistemului bicameral

base-consiliuPresedintele Camerei Lorzilor din Marea Britanie, baroneasa Frances D’Souza, a declarat vineri la cea de-a 15 reuniune a Asociatiei Senatelor din Europa (ASE), unde participa si presedintele Senatului Romaniei, Crin Antonescu, ca trendul in Europa este de mentinere a sistemului bicameral, punctand ca unicameralismul ar duce la dezbaterea neadecvata a legilor si la neadoptarea multora dintre acestea:

  • „Asa cum am auzit astazi din partea mai multor presedinti, rolul Camerei superioare sau al celei de-a doua Camere este de a juca un rol foarte important in ceea ce priveste amendarea si revizuirea legislatiei. In situatia in care s-ar opta pentru o singura camera a Parlamentului ar insemna un volum mai mare de proiecte legislative, ceea ce ar duce la dezbaterea neadecvata a multora dintre acestea, iar unele ar ramane neadoptate. Rolul celei de-a doua Camere este unul foarte valoros. Este cu atat mai mai valoros daca membrii sai provin mai putin din randul partidelor politice, asa cum este Parlamentul olandez. Cred ca aducerea unor specialisti care sa aiba diferite tipuri de specializari in sensul folosirii acestei expertize pentru a vota in ceea ce priveste legislatia este o idee importanta”.
  • „Trendul este mentinerea bicameralismului si cred ca, probabil, ar fi dificil ca o singura camera sa introduca legislatia si sa o si revizuiasca in acelasi timp”.(Sursa: agerpres.ro).

Dar cui ii pasa de ce se intampla in Europa si in lume? Impostorul de la Cotroceni are tot felul de idei ghiduse care il plaseaza intr-un ridicol absolut. Si inca se mai gasesc rataciti care sa mai ia de bune ce spune cosmarul Romaniei.

FMI a recunoscut clar ca a gresit cu planurile de austeritate impuse, insa “magnificul” de la Cotroceni o tine langa-danga pe a lui si zice ca a facut bine cand i-a nenorocit pe romani furandu-le din buzunare.

Basisti-portocalii, lepadati-va de prostie!

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s