Andrei Plesu il face “cu ou si … margarina” pe Robert Turcescu

plesuAndrei Plesu despre Robert Turcescu, in “scandalul margarina”(sursa: adevarul.ro):

  • O vreme, a tinut rubrica la Dilema, unde imi amintesc cum a dat o data cu bita in balta, construind o analogie ”fina” intre Invierea pascala si un detaliu privat de fiziologie erotica. Ma rog, nimeni nu e scutit de oarecari accese de prost-gust.
  • Nu mi-a placut insa (si am spus-o) modul in care a moderat dialogul Geoana-Basescu din campania prezidentiala a anului 2009. Devenise brusc foarte important si se folosea, superstitios si grandilocvent, de Biblie ca sa testeze ”sinceritatea” combatantilor.
  • Cu atit mai mult m-a intristat o iesire de acum citeva luni impotriva dnei senator Cristiana Anghel. Dar dl. Turcescu s-a enervat intr-o masura pe care un post de televiziune ”normal” nu o poate tolera. Tipa, dadea cu tifla catre camera de luat vederi, isi dadea virtos poalele peste cap, pe scurt, oferea un spectacol de tartor burzuluit, periculos de asemanator cu spectacolul livrat, pe alte posturi, de adversarii sai ”traditionali”.
  • Acum l-a infuriat Nadia Comaneci. Campioana a acceptat sa faca reclama pentru margarina! ”O nemernica, zice Turcescu, vinde otrava pe arginti!” ”Sa si-o bage in fund…” I-as da zece…suturi”.
  • Dar ma intreb cum de nu-si da seama dl. Turcescu de ridicolul iritarii sale. Dl. Turcescu nu pare sa realizeze ca a intoxica publicul cu margarina e mult mai putin grav in România de azi, decit a-l intoxica, nonsalant, cu proasta crestere.
  • Vocabularul de mahala probeaza un derapaj comportamental in care auto-aprecierea tantosa, vulgaritatea, lipsa masurii si excesul temperamental se amesteca in chip dizgratios.

Daca ar fi sa citesti doar articolul asta, ai fi tentat sa spui “ca bine le mai zice si Plesu asta”. Numai ca, Andrei Plesu nu este un curatel in ale marlaniei: Marlanie crasa din partea unui “intelectual” FIN.

‘Telectualul basist, cu “nasu’ in suflet”, si-a asociat numele cu tatucul vulgaritatii, auto-aprecierii tantose, lipsei bunului simt si a proastei cresteri, tatucul scandalului, cancanului, impostorul de la palatul din Deal.

Cred ca dl. Plesu nu realizeaza ca a intoxica publicul cu “excese temperamentale”, cu “vulgaritate” e mult mai putin grav decat a-l intoxica, nonsalant, cu basism unsuros: Andrei Plesu nu mai are pic de rusine?

Urmeaza reactia colonelului lautar la mustruluiala data de tovarasul sau basist. In felul asta se mai iau si ei in seama, daca altii nu-i iau.

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Andrei Plesu il face “cu ou si … margarina” pe Robert Turcescu

  1. getagh zice:

    Plesu vrea sa para ca i-a mai ramas ceva bun simt :).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s