Corina Cretu cere retragerea decoratiei “Steaua Romaniei” lui Laslo Tokes

corina-cretuCorina Cretu, detinatoare a Ordinului National “Steaua Romaniei”, solicita retragerea decoratiei lui Laslo Tokes:

  • ”In baza Legii 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, avand in vedere dispozitiile Literei b) a Articolului 52 prevazuta in cadrul acesteia, solicit public retragerea Ordinului „Steaua Romaniei” acordat domnului Laszlo Tokes la data de 14 decembrie 2009, pentru fapte dezonorante si contrare Articolului 1 din Constitutia Romaniei, care au adus prejudicii Romaniei ca stat, precum si tuturor cetatenilor romani care dezavueaza pozitiile extremiste si contrare convietuirii inter-etnice”.
  • „Solicitarea recenta a europarlamentarului roman Laszlo Tokes catre premierul Ungariei, Viktor Orban, de instituire a unui protectorat maghiar asupra Transilvaniei reprezinta escaladarea unei serii intregi de actiuni si declaratii anti-nationale din partea sa, care au promovat in mai multe medii teza periculoasa a autonomiei pe criterii etnice. Am speranta ca impartasiti, fiecare dintre dumneavoastra, principiile Constitutiei Romaniei si ale luptei impotriva extremismului. De aceea, am incredere ca veti fi receptivi la aceasta solicitare si ca veti da un semnal cu privire la nevoia respectarii fundamentelor morale ale statului si poporului roman. Cu deosebita consideratie, Corina Cretu, europarlamentar PSD, membra a Ordinului National «Steaua Romaniei».

Se va fofila “patriotul” Basescu si de aceasta data?

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Corina Cretu cere retragerea decoratiei “Steaua Romaniei” lui Laslo Tokes

  1. Mihai zice:

    Prietenul lui Base spune de mult timp tampeniile astea. Dar nu l-am vazut pe Base sa iasa sa spuna ceva … fiindca nu avea nevoie de voturi pana acum. In schimb, acum a iesit l-a cersit voturi si de aici si reactia lui de „mare patriot”(ipocrit bineinteles).

  2. Vlad zice:

    Tokes a spus tot felul de prostii, de aiureli pentru care merita sa i se retraga decoratia. Dar daca ne-am uita pe cine a decorat Basescu cu decoratia asta … ne-am pune intrebarea legitima – individul asta chiar a vrut sa faca bascalie de semnificatia acestei decoratii, atribuind-o la tot felul de neica nimeni? Ati vazut vreun om, care sa fi facut cu adevarat ceva pentru tara asta si sa fi fost decorat cu „Steaua Romaniei”?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s