Ce vor face Cristian Diaconescu, Iulian Fota si Cristian Preda in cazul Laslo Tokes?

basescu-tokesCorina Cretu, solicita intr-o scrisoare deschisa lui Cristian Diaconescu, Iulian Fota si Cristian Preda, sa se alature demersului de a-i retrage decoratia “Steaua Romaniei” lui Laslo Tokes:

Stimati domni,

Va invit ca, in calitate de demnitari ai statului roman, si de membri ai Ordinului National ”Steaua Romaniei”, sa va asumati responsabilitatile care va revin si sa va alaturati demersului meu, care vizeaza retragerea acestui ordin cetateanului roman Tokes Laslzo, pentru activitati incompatibile cu interesul national, cu demnitatea de europarlamentar roman si contrare spiritului convietuirii pasnice intre majoritatea romana si minoritatea maghiara.

Meritele sale in evenimentele din decembrie 1989, oricat de reale ar fi, nu-i dau dreptul sa adopte pozitii pe care le pot numi, fara sa gresesc, violent anti-romanesti. Aceste atitudini si actiuni nu sunt indreptate doar impotriva majoritatii romanesti, ci ele contravin si intereselor etnicilor maghiari din Romania. Tokes Laszlo si-a asumat fatis un discurs si actiuni revizioniste si anti-romanesti, care contravin flagrant Constitutiei Romaniei si legilor tarii, dar si spiritului si valorilor europene.

Prezentul demers nu este unul politic, ci un gest firesc de constiinta, la care am speranta ca va veti ralia fara rezerve. Indiferent de optiunile noastre politice, cu totii avem, in primul rand, o datorie morala fata de Romania si de cetatenii sai.

Imi exprim speranta ca va veti alatura demersului meu, de a solicita retragerea Ordinului National ”Steaua Romaniei” lui Tokes Laszlo, ordin care nu poate recompensa actiuni contrare interesului national, care pun in discutie statalitatea Romaniei si viitorul ei, ca natiune.

Corina Cretu,

Europarlamentar,

Membru al Ordinului National ”Steaua Romaniei”.

Se vor fofila consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu, Iulian Fota si ‘telectualul basist, Cristian Preda ca si impostorul de la Cotroceni?

 

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Ce vor face Cristian Diaconescu, Iulian Fota si Cristian Preda in cazul Laslo Tokes?

  1. Paul zice:

    Enumeratii de mai sus, ca nu merita sa le pomenesc numele, sunt niste oameni fara coloana, fara demnitate. Te ia cu sila cand ii vezi ce aere de ‘telectuali isi dau. Niste distrusi slugarnici.

  2. Mihai zice:

    Cine se aseamana se aduna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s