Primaria Cluj luata cu asalt de familia lui Emil Boc

emil_boc1Emil Boc a fost foarte “grijuliu” cu banii romanilor de cand se stie, motiv pentru care primaria condusa de el a sponsorizat editura care a publicat cartea scrisa de sotia sa, Oana Boc. Nu mai vorbim de cum i-a talharit pe romani taindu-le salariile si pensiile la ordinul impostorului de la Cotroceni.

Talharii basisti sunt in continuare neatinsi de criza. Ei sunt loviti de prosperitate si huzur pe bani publici.

Gazetadecluj.ro arata intr-un articol cum a impanzit Emil Boc primaria si institutiile din subordinea sa cu nepoti si nepoate:

“Nepoata lui Boc, angajata de doua ori la Primaria Cluj-Napoca

Eugenia Mihaela Boc are o calitate esentiala: este nepoata fostului prim-ministru si a actualului primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Toti protejatii familiei Boc au reusit sa o impuna in diverse functii publice: a fost prima data angajata la Primaria municipiului Cluj-Napoca, sub tutela unchiului sau Emil Boc. Cand unchiul a ajuns prim-ministru, a reusit sa o introduca la cabinetul Stefaniei Ferencz, iar cand portavoce a lui Boc, Radu Moisin, a fost primar, a reusit pe “ultima suta de metri” sa o promoveze. Reintors la Primaria Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a luat-o sub aripa sa pe nepotica si a trecut-o la cabinetul primarului. Moisin nu a putut fi contactat pentru a comenta numirea nepoatei politicianului sau favorit intr-o functie cheie. Ne intrebam ce sanse mai are romanul simplu, care nu este membru al PDL, sa performeze in structurile conduse de Emil Boc…

La Famiglia lui Boc

Emil Boc este un mare familist. Tine atat de mult la propria nevasta, incat institutia pe care o conduce a sponsorizat editura care i-a tiparit cartea, respectiv editura Eikon. Nepotul si l-a angajat la RATUC, desi avea probleme penale. Pe logodnica acestuia a angajat-o in primarie. Gurile rele spun ca mai are o nepoata angajata in Primarie. Cu siguranta o nepoata de-a sa, Eugenia Mihaela Boc, este nimeni alta decat fiica varului primar al lui Emil Boc. El o “plimba” de la Primaria municipiului Cluj-Napoca la Secretariatul General al Guvernului, iar acum inapoi la Primaria municipiului Cluj-Napoca. Copii si-i plimba cu elicopterul Serviciului Roman de Informatii, cum ii sade bine numai unui prim-ministru. Desigur, cursele le plateste din jebul propriu, dar cati copii din Romania se pot plimba cu elicopterul unui asa-zis serviciu secret?

Patru nepoti ar fi avut primarul de-a lungul timpului in cadrul Primariei municipiului Cluj-Napoca: Mihaela Eugenia Boc, George Boc, Naomi Boc si inca o persoana care ii poarta numele primarului. Culmea este ca cea mai iubita dintre aceste persoane este Mihaela Eugenia Boc, pe care actualul edil ar fi luat-o sub aripa sa si a  ocrotit-o, sugerandu-le apropiatilor sa nu publice poze cu ea pe pagina de Facebook. Desi ar fi aparut la mai multe evenimente organizate de catre PDL, Mihaela Eugenia Boc, nu  este in nicuna dintre pozele de retelele de socializare, dovedind astfel respectarea dispozitiei primarului Boc de a o ocroti pe apropiata sa.

Lipsa declaratiilor din familia Boc

Pe deasupra faptului ca membri familiei Boc sunt protejati de criza prin grija primarului, ei mai au si un statut special in fata legii: chiar daca Eugenia Mihaela Boc a fost anul trecut functionar public pentru o perioada de sapte luni de zile, nu si-a depus declaratia de avere la sediul institutiei pe care unchiul o patroneaza. Crezand ca declaratia de avere depusa la mijlocul anului 2012 este de ajuns, ea sfideaza legea Romaniei. Agentia Nationala de Integritate (ANI) ar trebui sa se autosesizeze in urma acestui articol.

“Nedepunerea declaratiei de avere si a declaratiei de interese in termenele prevazute de lege precum si nedeclararea, in declaratia intocmita a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte inscrisuri(prevedere nou introdusa prin Legea nr. 176/2010) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 de lei, Agentia Nationala de Integritate putand declansa din oficiu procedura de evaluare”, se arata in regulamentul ANI.

Testarea interna a lui Madru

Pentru promovarea Mihaelei Eugenia Boc s-a organizat un concurs in cadrul Primariei municipiului Cluj-Napoca de catre departamentul de Resurse Umane, conform unor surse din interiorul institutiei. Ulterior aceasta a devenit inspector clasa I la directia de Protocol si relatii externe. Culmea este ca rezultatul concursului de promovare a fost confirmat de catre Radu Moisin, portavoce a lui Emil Boc si unul dintre democrat-liberalii care nu ies din cuvantul actualului primar. Dispozitia pe care v-o prezentam in exclusivitate in imaginile alaturate este semnata pe 13 iunie 2012, la trei zile de la alegerile locale, cand toata lumea stia ca Emil Boc va fi din nou primarul municipiului Cluj-Napoca. Oricum, Mihaela Boc nu a apucat sa se bucure de postul promovat prea mult, caci exact dupa o luna a fost atrasa de unchiul sau in cabinetul primarului. Modificarea s-a facut pe 7 iulie 2012, data la care primarul municipiului Cluj-Napoca, era in concediu, insa dispozitia a fost semnata pe 13 iulie 2012. Surse din cadrul primariei municipiului arata ca aceea nu este semnatura lui Boc, el probabil dirijand aceasta atributie ca sa nu fie acuzat in mod direct. Surse din administratia locala arata ca potrivit legii 215 Boc isi poate delega atributiile in orice zi, chiar si semnarea dispozitiilor. Probabil ca sa se spele pe maini a facut acest lucru.

Testarea lui Eugenia Mihaela Boc a fost cel mai probabil facuta de Iosif Madru, seful serviciului de Resurse Umane din cadrul Primariei municipiului Cluj-Napoca. Acesta nu este membru PDL, dar are si el nepotii lui angajati la Primaria municipiului Cluj-Napoca, conform unor surse din interiorul institutiei. Cu aceasta ocazie Madru probabil si-a platit serviciul inapoi fata de Emil Boc caruia i-a angajat nepotii in schimbul angajarii propriilor sai  nepoti.

Nepotul penal al primului-ministru

Cel mai rusine i-a fost lui Emil Boc cu George Sandu Boc, unul dintre nepotii lui. Surse din cadrul Primariei municipiului Cluj-Napoca ne-au declarat ca George Sandu Boc ar fi fost angajat la RATUC, directie din subordinea Primariei municipiului Cluj-Napoca, dar nu ar fi prea mers pe la serviciu. Statutul de nepot al primarului l-ar fi “favorizat” in a-si primi salariul chiar daca nimeni nu l-a vazut la lucru. Culmea este ca nepotul lui Boc a fost angajat al RATUC chiar daca ar fi avut un cazier penal, el fiind condamat anterior pentru furt. El si-a facut reabilitarea abia la inceputul anului 2010 cand si-a ispasit si pedeapsa primita: 9 ani de zile pentru furt.” Asa a facut si Boc, nu si-a ales rudele, dar pe cele pe care le-a avut le-a incadrat in diverse functi in cadrul Primariei municipiului Cluj-Napoca.

Reabilitarea lui Boc

“In baza art. 494 si urmat. C.pr.penala, cu aplicarea art.135, art.137 C.penal Admite cererea de reabilitare formulata de condamnatul BGS si dispune reabilitarea judecatoreasca a acestuia de sub efectele si decaderile sentintelor penale nr. 784/14.04.1998 a Judecatoriei Cluj Napoca, prin care a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru art. 208, art. 209 alin. 1 lit. a,e,g,i C.penal, definitiva prin decizia penala nr. 101/01.02.1999 a Curtii de Apel Cluj si sentinta penala nr. 670/02.05.2001 a Judecatoriei Cluj Napoca prin care i s-a aplicat pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru art. 208, art. 209 lit. g si i C.penal + 2 ani inchisoare pentru art. 208, art. 209 lit. g si i C.penal cu art. 37 lit. b C.penal, definitiva prin decizia penala nr. 17/10.01.2002 a Curtii de Apel Cluj. In baza art. 502 C.pr.pen., dispune efectuarea mentiunilor privind reabilitarea judecatoreasca pe sentintele penale mai sus mentionate, dupa ramanerea definitiva a prezentei hotarari. Cheltuielile judiciare avansate de stat cu prezenta cauza raman in sarcina acestuia. Cu drept de recurs in termen de 10 zile de la pronuntare. Pronuntata in sedinta publica in data de 17.01.2012″, se arata in reabilitarea judecatorilor acordata nepotului lui Boc.

Nepoata de la DRDP

Fostul premier a avut si relatii la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj, din subordinea CNADNR, unde a reusit sa isi “introduca” o alta nepoata. Unul dintre motivele pentru care Boc nu ar fi dorit sa il schimbe de la sefia DRDP pe Ion Pantelimon nu ar fi fost doar sprijinul democrat-liberal de care acesta ar fi beneficiat, ci chiar un sprijin al propriei familii. Dezvaluirea a fost facuta de presedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj.

Nepoata premierului Emil Boc, Dorina Persa Boc, este seful compartimentului de relatii publice si castiga peste 4.000 de lei, sustinea liderul PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, conform Realitatea TV Cluj. Sotul acesteia, Dan Persa Boc, este seful unui serviciu din cadrul DRDP, “cu salariu de peste 5.000 de lei”, dupa cum mai arata presedintele PSD Cluj-Napoca. Jorj mai subliniaza ca cei doi soti au fost introdusi in institutie chiar de catre seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, cand acesta a fost numit in functie. Dan Persa Boc are 39 de ani si este sef de serviciu trafic la DRDP inca din iulie 2009. El a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii “Babes-Bolyai”, in 2006, si horticultura, la USAMV, in 1998. “A fost un concurs la care m-am inscris. E gresit sa fii angajat la DRDP?”, a raspuns la acea vreme Dorina Persa Boc la intrebarea cum a ajuns sa ocupe postul de la DRDP Cluj.

Nepoata angajata inainte de logodna

Noemi Boc a fost sotia nepotului cu care fostul prim-ministru nu se lauda niciodata. George Boc a fost casatorit cu aceasta si au avut un copil care a ramas in custodia acestuia. In schimb Noemi ar fi fost angajata in Primaria municipiului Cluj-Napoca din momentul in care ar fi fost logodita cu George. Și de atunci acolo a ramas. Chiar daca relatiile dintre ea si nepotul primarului au ajuns la anumite tensiuni, Noemi a prins valul favorabil si s-ar fi angajat in Primaria municipiului Cluj-Napoca in cadrul Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei municipiului Cluj-Napoca. Un loc caldut care nu il poate stingheri nimeni. Doar a fost una dintre “nepoatele lui Boc.” Prin alianta, desigur, dar pentru primarul sufletist nu conteaza…

Surplus de pile si colegi de partid

Emil Boc nu a vrut sa spuna, intr-o conferinta de presa, cati dintre colegii sai din PDL lucreaza in cadrul Primariei municipiului Cluj-Napoca.  Se pare ca unii incalca legea, iar Boc ii “acopera.” Cu toate astea, Primaria municipiului Cluj-Napoca este o institutie care are mai multi angajati decat ar trebui sa aiba Primaria municipiului Bucuresti. Mai precis, in cadrul institutiei portocalii sunt 770 de angajati, desi pentru un oras intre 200.000 si 400.000 de locuitori sunt reglementati 350 de angajati, iar pentru Capitala 600 de angajati.

“Secretariatul General al Guvernului a angajat-o pe nepoata lui Emil Boc, Mihaela Eugenia Boc, in perioada 2.02.2009-7.05.2012, iar ulterior s-a reintors la Primaria municipiului Cluj-Napoca“, a fost raspunsul oficialilor biroului mass-media”.

 

Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Primaria Cluj luata cu asalt de familia lui Emil Boc

  1. Pingback: Clanul Boc: Rubedenii puse în funcții peste tot – forumwebtop

  2. Alex zice:

    Toti ziceau ca-i un papagal de care-si bate joc Basescu. Uite ca pentru familia lui isi vede de interes.

  3. Cristina zice:

    Ce-aveti cu bietul om? Isi face si el nitel de cap, ca la guvern prea l-a calcat in picioare demisul de la Cotroceni. Acum se da si el sef si-si baga neamurile peste tot.

  4. Alina zice:

    Asa au decis clujenii… sa fie condusi de familia Boc :). Ce teapa au luat… Daca nu s-au lamurit dupa nenorocirile pe care le-a facut la guvern, acum sa-i tepuiasca bine si cu primaria.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s