Stenograme cu Adriean Videanu si Ioan Nicolae

videanu“Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, pe numele căruia DIICOT a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale, a fost interceptat de procurori în timp ce vorbea cu omul de afaceri Ioan Niculae, pe care este acuzat că l-a favorizat.

Procurorii au interceptat negocieri între Adriean Videanu şi Ioan Niculae, pe tema modului în care Niculae şi combinatul său să obţină gaz mai ieftin, informează Realitatea TV. Potrivit procurorilor, Interagro nu avea voie să primească gaz mai ieftin pentru că avea datorii şi nu era eligibil. Pentru a deveni eligibil, s-au dat mai multe ordine de ministru.

Convorbiri între Ioan Niculae şi Adriean Videanu

IOAN NICULAE: Alo!
ADRIEAN VIDEANU: Să nu uiţi să dai tu telefonul acela, te rog eu mult de tot.
IOAN NICULAE: L-am dat deja.
ADRIEAN VIDEANU: Da? Bine, ok.
IOAN NICULAE: Băi, vezi că nu a ieşit nici acum publicaţia aia.
ADRIEAN VIDEANU: Ştiu, ştiu, vorbim noi, nu…
IOAN NICULAE: Bine, bine.

SMS-URI între Ioan Niculae şi Adriean Videanu:

26.03.2009, ora 1240: Ioan Niculae: „am nevoie să vorbesc cu tine maxim 5 minute pentru a lua decizia corectă. Înţeleg că nici partea care depindea numai de tine nu s-a discutat. Aştept”; (mesajul era trimis în contextul discuţiilor privind subvenţionarea în colaborare cu Ministerul Agriculturii a agriculturii româneşti cu îngrăşăminte chimice);
7.07.2009, ora 1413: Ioan Niculae: „Problema care nu era rezolvată ieri nu este rezolvată nici azi şi cred că o luăm razna”;
14.10.2009, ora 1921: Ioan Niculae: „la agricultură părea că nu ai apucat să vorbeşti, dar au stabilit o nouă întâlnire pentru mâine dimineaţă. În rest, pare totul OK” – VIDEANU ADRIEAN: „am vorbit personal”;

Convorbire între fostul director Romgaz şi Adriean Videanu:

PITEIU MARCEL ADRIAN: Sub nicio formă nu mai putem da discoutul de 40 USD sau mărim preţul, altfel nu mai facem investiţiile.
ADRIEAN VIDEANU: Vii şi….
PITEIU MARCEL ADRIAN: Suntem aproape peste costuri cu dacă mergem tot anul. Nici nu l-am prins pentru la anul în buget.
ADRIEAN VIDEANU: Ok.
PITEIU MARCEL ADRIAN: Ar fi un dezastru.
ADRIEAN VIDEANU: Vii şi stăm de vorbă.

Cu toate acestea deşi au existat discuţii şi opoziţii din partea conducerii executive a SNGN ROMGAZ SA ministrul ADRIEAN VIDEANU a preferat să impună discoutul de 40 USD/mmc solicitat şi dorit de înv.IOAN NICULAE.

înv. PITEIU MARCEL ADRIAN: n-am de unde gaze, nu mai sunt….;
VIDEANU ADRIEAN: găsiţi o soluţie, cap roată, să tăiem la toţi, nu numai la unul. Vezi că…pentru unii mumă, pentru alţii ciumă….;
înv. PITEIU MARCEL ADRIAN: mumă ăia care plâng…;
VIDEANU ADRIEAN: taci din gură mă, că are dreptate, mă…;
înv. PITEIU MARCEL ADRIAN: eu nu cred, dar, mă rog….

Şeful DIICOT a cerut, luni, procurorului general să sesizeze Senatul, respectiv şeful statului cu cereri de începere a urmăririi împotriva foştilor miniştri ai Economiei Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, pentru că l-ar fi sprijinit pe Ioan Niculae şi ar fi folosit Romgaz în interesul Interagro.

Potrivit prrocurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai Economie4i, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al firmei omului de afaceri, SC Interagro SA, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari”.

Sursa: realitatea.net

Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Stenograme cu Adriean Videanu si Ioan Nicolae

 1. Alex zice:

  O mascarada televizata. Atatia ani nu s-a intamplat nimic si hop si dosarele… doar alea care ii folosesc jupanului.

 2. Cristina zice:

  Si eu cred ca Videanu este victima colaterala(daca nu va fi scapat printr-o smecherie). Cum de au foat lasati sa fure atata timp daca se stia de gasca asta de hoti? Si cum de s-a promulgat legea care ii favoriza pe hoti? Asta nu ne spune DIICOT-ul? Sau jupanul nu trebuie deranjat, deocamdata?

 3. Alina zice:

  Videanu pare in rolul de sacrificat aici, nu e nici pe departe el tinta. De ALRO mai stiu ceva aia de pe la parchet? Si se ridica un semn de intrebare – daca stiau de grupul asta „infractional” de ce i-au lasat sa fure atata timp? S-au atunci furau pentru cine trebuie? Nu ar trebui luati la intrebari si aia care le-au dat legi pe tava, adica Boc si Base? Eiii greu si cu justitia asta, nu e cum crede lumea :)!

 4. Paul zice:

  Nu cred ca tinta este Videanu. El a cazut „la gramada” cu Vosganian. Continua discreditarea PNL-ului. Telejustitie, fara recuperari de prejudicii substantiale. In continuare avem circ cu iz de justitie basista.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s