Grecii promovează traseul de cale ferata Ploiesti – Brasov

gara_sinaia

Foto: pozesinaia.blogspot.ro

„Portalul grecesc de ştiri „The best news” a realizat la începutul acestei săptămâni un top al celor mai frumoase trasee de cale ferată din Balcani. Potrivit grecilor, în balcani se găsesc „trasee frumoase, curate” care trec „prin sate mici, izolate”, prin „canioane, râuri şi lacuri” şi care lasă privitorului peisaje „de o frumuseţe unică”. „Teritoriu muntos acoperit Balcani, a împiedicat dezvoltarea căilor ferate, dar cu siguranţă descoperă peisaje interesante de o frumuseţe naturală incomparabilă”, arată portalul.

Din România a fost ales traseul Ploieşti – Braşov care străbate Valea Prahovei.

„Câmpia valahă din jurul oraşului Ploieşti nu prefigurează ce peisaj are să urmeze, dar în curând trenul ajunge la râul Prahova şi începe să urce. În apropierea oraşului Sinaia, valea se îngustează şi afişează Munţii Bucegi la vest, în timp ce la est pantele sunt mai blânde. În Sinaia puteţi face o oprire pentru a vizita Palatul Peleş sau pentru a lua telecabina către Bucegi. Continuând cu trenul spre Buşteni, puteţi admira stâncile falnice şi Caraimanul la vest. Micuţul oraş Buşteni este punct de plecare pentru numeroase trasee pentru drumeţii. Linia continuă către micul oraş Predeal (cu cea mai mare altitudine din România), situat la o altitudine de peste 1000 de metri, iar apoi coboară spre Braşov. Această linie este traversată de 24 de trenuri rapide pe zi (durata călătoriei este de aproximativ 2 ore)”, se arată pe portalul grecesc de ştiri”.

Sursa: bzb.ro

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s