Alta ipoteza in cazul Rosia Montana: George Soros, in spatele protestelor ”ecologiste” anti Rosia Montana

George-Soros“Personajul cel mai fericit din povestea Rosia Montana, proiect care a fost aruncat la gunoi de USL din cauza presiunilor strazii, este George Soros, controversatul miliardar maghiar. Soros a investit destul de mult in ultimii ani in domeniul minier, fiind direct interesat de proiectul Rosia Montana. Multimiliardarul maghiar sustine financiar organizatiile ”ecologiste” ale ”societatii civile” in cazul Rosia Montana.

George Soros, marele miner ecologist

Incepand cu martie 2011, Soros isi schimba planurile de afaceri. Vinde actiunile detinute la Newmont Mining Corp (companie care detine 20% din Gabriel Resources) dar si pe cele de la Cartepillar Inc. (firma care produce echipament pentru industria miniera). Peste trei luni, in iunie 2011, acesta rascumpara actiuni de la aceleasi companii, si, in plus, la alte 20 de companii cu profil minier (Gold Fields Ltd., Allied Nevada Gold, Ivanhoe Mines Ltd, New Gold Inc., IAMGOLD Corp., Goldcorp Inc., Barrick Gold Corp., Eldorado Gold Corp., Randgold Resources Ltd., Silver Standard Resources Inc., Seabridge Gold, Golden Star Resources, Hecla Mining Co., Pan American Silver Corp., Nevsun Resources, Jaguar Mining Inc., Aurizon Mines Ltd., Golden Minerals Co., Compania de Minas Buenaventura S.A. ADS, Cameco Corp., Minefinders Corp. Ltd.).

Soros vrea Rosia Montana pentru Ungaria

Pare contradictoriu ca un personaj ca Soros, care se implica in proiecte miniere, sa militeze de cealalta parte impotriva Rosia Montana acuzand nereguli privind siguranta mediului inconjurator. De fapt, Soros nu face altceva decat sa saboteze proiectul canadienilor pentru a pune mana el pe proiect, cu ajutorul unei firme maghiare. Si ca sa nu curmam prezentarea aici, merita adaugat si faptul ca interesele lui Soros in statele din Estul Europei sunt foarte largi. Implicarea sa (financiara, inainte de toate, dar cu bataie politica) in Polonia (unde a sustinut miscarea disidenta), in Cehoslovacia (idem), in Ungaria (unde a fondat Institutul pentru o Societate Deschisa), in Iugoslavia (unde a finantat opozitia anti-Milosevici), in Ucraina si Georgia, este specifica unei strategii foarte inteligente de „ajutor” acordat statelor comuniste pentru trecerea la o „societate deschisa”, adica la tipul perfect de societate din care se vor hrani ulterior afacerile binefacatorului. In ceea ce priveste Romania, numele lui Soros pare a fi legat aici de tendinte agitatorice (posibile, ca si in cazul altor tari, prin infiltrarea soros-istilor in mecanismele de stat, v. fosti ONG-isti deveniti guvernanti), in special de incurajarea miscarilor de obtinere a autonomiei pe criterii etnice precum in Kosovo. Persista, de asemenea, in legatura cu persoana sa, ideea unei nostalgii a Transilvaniei pierdute de catre Ungaria.

Soros, ravagii in Kosovo

Dupa ce s-a estimat oficial ca provincia Kosovo detine 17 miliarde de tone rezerve de carbune alaturi de mari cantitati de aur, argint, plumb, cadmiu, uraniu, nichel sau petrol – George Soros a si fost vehiculat ca principal interesat in a cumpara complexul minier Trepca,  de la Kosovska – Mitrovica. Evaluarea acestor resurse? 300 de miliarde de euro! Nici aici fata de masa nu ramane curata: presedintele Agentiei de Privatizare din Kosovo e fostul reprezentant al Kosovo Liberation Army in Statele Unite si, totodata, un fost beneficiar al Fundatiei Soros.

Strada, pacalita de manevrele lui Soros

Strada a invins USL, titra un post de televiziune ieri, dupa ce proiectul Rosia Montana a fost inghetat de liderii de la putere. In realitate, George Soros i-a invins pe canadieni. Realitatea este ca Soros si-a creat in Romania, prin diverse ONG-uri, o adevarata armata care se opune proiectului Rosia Montana. Piata Universitatii este efectul unor scoli de agitatie bine intocmite de retelele de protestatari. Iata cateva rapoarte de finantare ale ONG-urilor societatii deschise ( Ce Re, Asociatia Pro Democratia, Active Watch, Agentia pentru Monitorizarea Presei, Miscarea Civica Militia Spirituala, Centrul pentru jurnalism Independent etc)”.

Sursa: turnul.blogspot.ro

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Alta ipoteza in cazul Rosia Montana: George Soros, in spatele protestelor ”ecologiste” anti Rosia Montana

 1. Paul zice:

  Cert este, ca in jurul subiectului Rosia Montana sunt interese foarte mari si foarte multi bani la mijloc. Basescu intreba cat a luat Ponta, Ponta intreba cat a luat Basescu…

 2. Alex zice:

  Sunt printre manisfestanti si din astia in mod categoric, dar cred ca sunt si oameni de buna credinta care nu au legatura cu jocurile astea. Cel mult poti spune ca s-ar putea lasa manipulati, cum patim cu totii de altfel.

  • Romanasii zice:

   Mi-ar placea sa nu mai vad tot felul de ONG-uri sponsorizate de aiurea, cu interese ascunse, s.a.m.d. pe la manifestatii. Dar cineva trebuie sa organizeze manifestatiile, sa cheme oamenii. Altfel ar fi aproape imposibil sa „apara” o manifestatie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s