Jaf portocaliu din banul public: Locuinte sociale in imobile de lux.

mafiile-pdl-micPotrivit celor de la romanialibera.ro:  “Doua blocuri noi au fost ridicate de firma Glina SA, controlata de omul de afaceri Hassan Murad, pe soseaua Bucuresti- Targoviste, in apropiere de Centura Capitalei. Pe baza pliantelor s-au vandut, la liber, 20 de apartamente din cele 163 finalizate in 2006. Pretul pe care l-a platit un cumparator pentru un apartament de doua camere in suprafata de 79 de metri patrati a fost de 120.000 de euro. Ca in multe alte cazuri, desi a promis ca va finaliza in zona o gradinita, locuri de joaca si o piscina acest lucru nu s-a mai intamplat. In schimb, proprietarul a construit, ulterior, un hotel care i-a lasat fara priveliste pe cei 20 de locuitori de buna-credinta.

Pentru ca vanzarile nu mergeau chiar ca pe roate, avand in vedere pretul foarte mare, Adriean Videanu, pe atunci primar general al Capitalei, a decis sa-i intinda o mana de ajutor lui Hassan Murad si, in numai o saptamana, i-a achizitionat toate apartamentele. Potrivit contractele, din dispozitia primarului general Adriean Videanu, Primaria Municipiului Bucuresti a incheiat doua contracte de vanzare- cumparare cu firma Glina SA, dezvoltatorul complexului de pe Soseaua Bucuresti – Targoviste. Pe baza lor, primaria a cumparat 103 apartamente la pretul de 11,7 milioane de euro intr-unul dintre blocuri si alte 40 pentru suma de 6,8 milioane de euro in celalalt imobil.

Primaria a decis sa cumpere aceste apartamente pentru a le transforma in locuinte sociale care sa adaposteasca oameni cu venituri mici, familii numeroase, evacuati. Locuintele sociale sunt de fapt unele de lux, deoarece pretul minim al apartamentelor a fost de 80.000 de euro, iar cel mai scump a depasit 200.000. Nerusinarea consta si din faptul ca desi vorbim de locuinte pentru oameni saraci, primaria le-a mai cumparat si 75 de locuri de parcare a 10.700 de euro bucata si 33 de boxe pentru care Videanu a platit cate 5.000 de euro.

Pentru a va edifica asupra nivelului “risipei” facute de primarie, pentru un apartament de 117 mp primaria a achitat 175.000 euro, pentru un altul de 120 mp, suma a fost de 196.000 de euro, iar pentru un altul de 160 mp s-a ajuns la suma fabuloasa de 215.000 de euro”.

Cei 20 de cumparatori de buna credinta au ajuns sa traiasca un cosmar in urma transformarii complexului cu pricina in locuinte sociale. In loc de gradinitele si de piscinele promise, s-au ales cu niste vecini care ii ameninta, le vandalizeaza masinile, au ramas in bezna, fara apa si fara nici o utilitate. Dupa ce au depus mai multe plangeri, inclusiv la Guvernul Romaniei, Primaria Capitalei a decis sa le cumpere apartamentele.

Cat de repede i-au alergat procurorii pe oamenii care au votat la referendumul de demitere al impostorului de la Cotroceni… Pentru astfel de talharii nu are nimeni timp…

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s