Adrian Vasilescu despre impozitarea constructiilor speciale: “Este cea mai viabila solutie, pentru ca astfel de obiective chiar pot fi realizate”

adrianvasilescu

  • Adrian Vasilescu despre angajamentele Guvernului de a impozita constructiile speciale: “Este cea mai viabila (solutie), pentru ca astfel de obiective chiar pot fi realizate. Noi avem probleme cu incasarea taxelor. De pilda, TVA-ul. Foarte multe companii ascund valorile adaugate si prin urmare nici nu se prezinta la “ghiseu” sa plateasca Taxa pe Valoarea Adaugata. Pe cand astfel de obiective sunt la vedere si ele vor putea fi impozitate cu exactitate, impozitele vor putea fi incasate”.
  •  ”Mai departe, e o incercare pe care Guvernul a agreat-o cu FMI, de a largi baza de impozitare, in asa fel incat sa nu fie cumva atacata impozitarea muncii. Pentru ca, stiti bine, s-a discutat foarte mult despre o crestere a impozitului pe munca si pe profit de la 16 la 22%. Ei bine, pana la urma nici nu s-a luat in discutie aceasta idee si tocmai pentru a proteja munca, ca sa nu fie impozitata mai mult, dimpotriva, chiar este o incercare ca din iulie anul viitor sa fie chiar o reducere in ceea ce priveste povara patronatelor, o reducere cu 5% a contributiei sociale. Vad posibil (acest scenariu) si-l vad chiar necesar”.
  • “Toata lumea face imediat o legatura intre masurile respective si rata inflatiei si presa s-a cam inflamat, plecand de la ideea ca o sa vedem noi ce-o sa fie in 2014, inflatie mare, cum o sa creasca preturile. Ei bine, Banca Nationala a facut si ea calcule si analize. Guvernatorul a subliniat foarte limpede ca impactul asupra inflatiei va fi de 0,2%, iar acele consecinte in lant vor fi minime (…). Impactul va fi minim”.
Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s