Tunurile imobiliare date de gasca Basescu-PDL

basescu_pe_tractor„Este cunoscut că terenul agricol din Călăraşi cumpărat de Ioana Băsescu şi pe care preşedintele vrea să-l treacă pe numele lui se întinde pe aproximativ 290 de hectare. Ceea ce nu se ştia până acum este că şi la Administraţia Prezidenţială, dar şi în parlament există mai mulţi „moşieri”, iar unul dintre ei chiar a întrecut familia primului om în stat.

Cu toate că ultimii ani au fost măcinaţi de criză, au existat şi câţiva actuali parlamentari care au considerat proprice investiţiile în agricultură. Este şi cazul deputatului PDL Vasile Iliuţă. El şi soţia au cumpărat, din 1994 până acum doi ani, nu mai puţin de 402 hectare de teren agricol în comuna Vâlcelele, din judeţul Călăraşi. De altfel, la o oră şi 14 minute de mers cu maşina se află comuna Nana, unde şi-a luat teren agricol fiica cea mare a preşedintelui.

„Colecţionari” de terenuri

Vasilie Iliuţă nu este singurul parlamentar care a investit, în ultimii ani, în terenuri agricole. Şi senatorul PP-DD Teiu Păunescu a cumpărat, din 2000 până în 2012, 149 de hectare în judeţul Olt. Totodată, deputata PP-DD Maria Dragomir şi-a cumpărat, începând din 1998 şi până anul trecut, aproximativ 121 de hectare de teren agricol în cinci comune din Călăraşi. Din 2006 şi până în acest an, familia deputatului PDL Vasile Gudu a cumpărat aproximativ 17 hectare de teren agricol în Tulcea şi Constanţa.

Şi Funeriu, şi Lăzăroiu sunt agricultori

Se pare că agricultura i-a atras şi pe câţiva dintre consilierii prezidenţiali ai lui Traian Băsescu. Astfel, conform ultimei declaraţii de avere, Virgil Păunescu şi o rudă de-a sa au moştenit, de-a lungul timpului, 35 de hectare în Timiş şi Arad şi şi-au cumpărat, în 2002, încă 17 hectare. Daniel Funeriu are, încă din 2006, 5 hectare de teren agricol cumpărate în Timiş. De asemenea, consilierul prezidenţial Constantin Dinu şi soţia sa au dobândit, anul trecut, aproximativ 1,1 hectare de teren extravilan agricol în Prahova, iar Sebastian Lăzăroiu are, încă din 2007, 0,5 hectare de teren agricol cumpărate în Constanţa.

Două hectare, donate lui MRU

Cine ar fi crezut că şi fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe Mihai Răzvan Ungureanu este preocupat de agricultură? Mai precis, actualul senator a primit, în 2010, drept donaţie, 2 hectare de teren agricol în extravilanul oraşului Slobozia, judeţul Ialomiţa. 8,75 hectare de teren agricol în Prahova a cumpărat, în 2010, deputatul PNL Marin Anton.

„Îmi doresc mult ca, în foarte scurt timp, să reuşesc să îl trec (n.r.- terenul agricol) pe numele meu, pentru că vreau să fiu fermier.”, Traian Băsescu.

Sursa: ziarulring.ro

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s