Vrei sa „traiesti bine” cu milioane de euro de la stat? Trebuie musai sa ai legaturi cu familia Basescu.

ziuanews-pricop

Foto: ziuanews

„Noul iubit al Ioanei Băsescu, avocatul Radu Petru Pricop, va primi, împreună cu alte patru persoane, în următorii cinci ani, 10 milioane de euro de la Ministerul Finanțelor, despăgubiri la care statul a fost obligat printr-o sentință a Curții de Apel Pitești, ce datează din februarie anul trecut. 

Pricop și alți patru reclamanți vor primi despăgubirile în valoare de 44.110.000 lei pentru un teren cu o suprafață de 905.000 mp, din comuna Ștefănești, județul Argeș. Potrivit publicației locale epitesti.ro, terenul a fost evaluat la această valoare de către firma Romcontrol, deținută de familia soțului Andreei Paul, deputat PDL.

Sentința Curții de Apel Pitești  a fost dată pe 22 februarie 2012. Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților a făcut recurs la Înalta Curta de Casație și Justiție, acțiune ce a fost respinsă.

Statul a fost obligat să le achite celor cinci reclamanți 44,1 milioane lei, sub formă de acțiuni la Fondul Proprietatea. Mihai Gâdea a prezentat însă, în ediția de luni seara a emisiunii “Sinteza Zilei”, o solicitare a Antenei 3 către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), din care reiese, printre altele, că o lege din 2013 abrogă opțiunea conversiei despăgubirilor în acțiuni la Fond.

Ministerul Finanțelor va începe plata despăgubirilor către iubitul Ioanei Băsescu de la 1 ianuarie 2014.

Fiica cea mare a președintelui este implicată într-un scandal cu terenuri după ce, în numele familiei Băsescu, a făcut un împrumut de un milion de euro de la CEC Bank, singura bancă din România cu capital majoritar de stat. Fiica cea mare a șefului statului va plăti o rată fixă lunară de 30.266,51 lei, iar cuantumul sumei pe care o are de returnat este de 10.896.378,24 lei, dublu decât a împrumutat”.

Sursa: dcnews.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s