Catavencii: „Momente esențiale din viața Mariei Grapini”

maria_grapini-catavencii

Foto: catavencii.ro

1954 – Se naște Maria Grapini, viitor ministru al Turismului și utilizator stângaci de Facebook.

1961 – Maria Grapini începe să deprindă tainele scrisului. Se pare că în perioada aceea tehnologia era atât de rudimentară încât Grapini era nevoită să-și scrie status-urile de Facebook cu stiloul. Mai întâi pe o ciornă, iar apoi, după ce se asigura că toate greșelile gramaticale sunt la locul lor, și pe curat.

1965 – Deși până atunci pasionată de matematică, Maria Grapini își dă seama că urăște calculele care dau cu virgulă, deoarece nu știe unde exact se pune virgula și dacă se lasă spațiu după.

1970 – Maria Grapini începe să înțeleagă de ce numărul pi se citește ”3 virgulă 14”: pentru a se evita o cacofonie. Îi propune profesoarei de matematică formula alternativă ”3 ca și 14”.

1973 – La proba de limba română a examenului de Bac are de comentat un status de Facebook pe care îl știa destul de bine. Deși comentariul ei e pertinent și la obiect, primește numai patru like-uri, insuficient pentru a promova.

1978 – După ce termină studiile, Maria Grapini se lansează în afaceri deschizându-și un mic atelier de făcut greșeli gramaticale. La scurt timp, greșelile ei gramaticale ajung celebre și îi aduc tinerei Grapini o popularitate la care nu spera. Specialiștii în lingvistică spun că greșelile de ortografie ale Mariei Grapini se bucurau de succes deoarece erau amuzante și contrastau puternic cu pretențiile viitorului ministru.

2010 – Maria Grapini spune că secretul succesului în politică e să le vorbești oamenilor într-o manieră directă, cu subiect și predicat, fără însă a uita virgula dintre ele.

2013 – Sătulă să fie acuzată aiurea de analfabetism, Grapini dezvăluie într-o conferință de presă că autorul status-urilor ei de pe Facebook nu este ea și nici Gigel Știrbu, ci un muncitor din Filipine care lucrează pe bani puțini. Tânărul filipinez a învățat în grabă limba română și încă mai face unele greșeli, dar, a explicat Maria Grapini, oricum scrie mai corect decât ea.

Sursa: catavencii.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Catavencii: „Momente esențiale din viața Mariei Grapini”

  1. Iris zice:

    Tanti Maria, ce proiecte aveti pentru romani in PE? Ca pe aici, pe meleagurile natale ne-am lamurit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s