Sa nu uitam ca Monica Macovei a denigrat Romania

eba-macovei“„Revoluționara” Monica Macovei, europarlamentar care reprezintă  România, fiindcă nu-i sunt pe plac măsurile luate de Parlament și de Executivul condus de Victor Ponta, nostalgică după vechea guvernare dură a lui Traian Băsescu, care a dus țara în sărăcie lucie și poporul în disperare, a apelat la folosirea articolului 7 din Tratatul de la Lisabona, privind suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul Europei şi suspendarea fondurilor europene pentru România. Ce înseamnă acest apel?   Un atac nesăbuit, furibund la interesele țării  care a trimis-o într-un organism internațional  să o reprezinte cu cinste și onoare, nicidecum să o denigreze. Pe bună dreptate, un alt europarlamentar român, Cătălin Ivan, spunea că „nu s-a întâmplat niciodată ca România să fie atât de vehement atacată de către reprezentanţi ai statului român din afară, folosind atât de multe minciuni şi jumătăţi de adevăr.” Acesta a mai declarat : „Este ciudat cum un procuror ceauşist trimis acolo (în Consiliul Europei – n.n.) de PDL îşi permite să folosească minciuni cum că în România se pregăteşte arestarea judecătorilor Curţii Constituţionale, cum că guvernul USL pregăteşte desfiinţarea Curţii Constituţionale. Noi am cerut şi cerem ca un fost ministru al justiţiei care a îngropat justiţia, un fost procuror ceauşist care i-a arestat pe incomozii regimului, un fost membru de partid al PCR trebuie să-şi dea demisia din Parlamentul european, nu are voie să reprezinte România un astfel de personaj în Europa.”

Pe vremea când această susținătoare a lui Traian Băsescu și a politicii sale de distrugere a României îndeplinea funcția de ministru al Justiției a refuzat să se rejudece procesul eroului național  Ion Gavrilă Ogoranu, condamnat la moarte în regimul comunist. Vă prezint, pe scurt, CV-ul acestui erou pe care l-am cunoscut destul de bine, fiindu-mi prieten apropiat mulți ani,  care a plecat în mormânt cu marea durere în suflet că această… justițiară n-a aprobat rejudecarea unui proces nedrept, mârșav, săvârșit într-un regim de dictatură comunisto-stalinistă.

Ion Gavrilă Ogoranu, născut la 1 ianuarie 1923, în localitatea Gura Văii, comuna Recea, județul Brașov, simbol al rezistenței anticomuniste din munții Făgăraș, a reușit să scape de urmăritorii lui securiști  și să se ascundă, dar  în cadrul procesului ce i-a fost intentat este condamnat la moarte în contumacie de către justiția comunistă  pe care a servit-o și Monica Macovei. În anul 1948, în luna iunie, când mergea către Institutul Agronomic din Cluj pentru susținerea licenței este intors din drum de către un coleg prieten, care îl avertizează că ofițeri din securitatea comunistă îi așteptă  pe tinerii luptători anticomunisti din facultate să-i aresteze pentru a fi judecați și condamnați ca „uzurpatori ai statului democrat-popular”. După multe peripeții, Ion Gavrilă ajunge în munții Făgăraș, unde formează o formație de luptă anticomunistă, numită de către securitate “Banda Gavrilă Ogoranu”, motiv pentru care, în 1951, Tribunalul  Militar din Brașov îl condamnă la moarte în contumacie. Zece ani trăiește cu camarazii lui de luptă în ascunzători numai de ei știute. În 1958, coboară din munți și mai trăiește, încă 19 ani, acoperit de către românii adevărați. Printr-o neglijență, în 1977 este prins, arestat și închis de Securitate. Pedeapsa nu mai poate fi executată, deoarece se prescrisese. A fost lăsat în libertate prin intervenția președintelui Nixon, al Americii.

După 1989, românii au putut cunoaște activitatea și lupta eroică a lui Ion Gavrilă Ogoranu, cel mai cunoscut luptător din Rezistența armată anticomunistă, din cele 6 volume scrise de el, „Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc”, dar și din filmele care s-au realizat, unele chiar cu participarea eroului. Atunci când doamna Monica Macovei a ajuns ministru democrat al Jusțitiei române, după 2004, bătrânul, de 81 de ani, Ion Gavrilă Ogoranu se duce să-i ceară deschiderea unui proces pentru „anularea pedepsei cu moartea”, pe care i-o dăduse justiția comunistă. Ministrul Monica Macovei îl sfătuiește pe erou să facă o cerere de grațiere, la care Bădia Ogoranu îi răspunde că prin această cerere ar însemna că el își recunoaște pedeapsa dată de justiția comunistă, ca fiind îndreptățită. „Nu pot face o asemenea cerere – i-a spus răspicat fostul condamnat la moarte   – dumneavoastrtă, ca Ministru al justiției, aveți obligația să redeschideți un proces care să anuleze această pedeapsă mârșavă; și nu numai pentru mine, ci pentru toți condamnații politic în regimul comunist.” Bineînțeles, au fost vorbe neînțelese de doamna Macovei, pe  care nu le-a luat în considerare. Cererea Bădiei Ogoranu, figură emblematică în rezistența anticomunisă armată, n-a avut niciun rezultat la Ministerul Justiției condus de Monica Macovei.  Și astfel, eroul național Ion Gavrilă Ogoranu, liderul partizanilor anticomuniști din Munții Făgăraș, încetează din viață în  anul 2006, la venerabila vârstă de 83 de ani, condamnat pentru a doua oară la moarte, de această dată de un cancer galopant de prostată. A fost înmormântat, fără onoruri naționale, în comuna de adopție, Sântimbru – Galțiu, județul Alba, unde a fost ținut în secret, mulți ani, de soția sa Ana Gavrilă Ogoranu, și ea mare luptătoare anticomunistă. În 2001, Ana Gavrilă a solicitat unei Comisii speciale, îndrituite de lege, să i se acorde calitatea de luptător în rezistența anticomunistă. La sfârsitul lui februarie 2006, a fost înștiințată că i se respinge cererea, întrucât cazul său nu era prevăzut de lege. Soții Gavrilă au trimis doamnei Monica Macovei, ministrul Justitiei – căruia i se subordona Comisia specială pentru acordarea calității de luptator –, o scrisoare deschisă, în care își manifestau manifestat pentru refuzuul rușinos. Ministrul nu a raspuns.

Iată  cine este, stimați prieteni cititori, adevărata Monica Macovei, europarlamentar român și membru de vază al Partidului Democrat Liberal: nu numai o defăimătoare a țării sale, România, ci și cea care a întors spatele unor bravi luptători din rezistența anticomunistă!

Prof. dr. ing. Pompiliu MANEA, Cluj-Napoca”.

Sursa: pompiliumanea.ro

 

 

Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Sa nu uitam ca Monica Macovei a denigrat Romania

 1. Corina zice:

  Cred si eu, ca alegerile europarlamentare sunt un bun prilej de a-i face pe indivizii astia sa plateasca pentru raul pe care l-au facut romanilor si Romaniei. Sa trimitem oameni care sa apere Romania si sa se bata pentru Romania, nu sa o terfeleasca doar pentru a apara scaunul cetateanului de la Cotroceni.

  • Romanasii zice:

   Sunt de acord ca nu mai trebuie votati slugoii basisti, indiferent pe unde sunt inrolati acum. Dar listele „celorlalti” sunt pline de neveste, prietene, fini, protejati si protejate ale celor care conduc la momentul asta partidele in cauza. Mircea Diaconu este singurul care ar merita atentie, daca ne facem ca uitam hlizeala cu Basescu de la Cotroceni atunci cand a fost investit ca ministru al Culturii.

 2. Joe zice:

  Toata gasca de slugi basiste au denigrat Romania. Acum la vot, sa le dam peste bot!

 3. getagh zice:

  Sa speram ca romanii nu au uitat raul imens facut de aceasta duduie Romaniei si romanilor pe la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s