Cui folosesc schimbarile continue din invatamant?

cretinSituatia din invatamantul romanesc a fost, de la an la an, mai proasta dupa decembrie 1989. “Specialistii” care s-au perindat prin fruntea Ministerului Invatamantului, au venit cu tot felul de idei “crete” asortate la culoarea politica pe care o reprezentau.

Efectul acestor schimbari continue s-a concretizat in rezultatele din ce in ce mai proaste(de exemplu la examenele de capacitate, examenele de bacalaureat, etc.). Atunci… cui folosesc schimbarile continue din invatamant??? Un lucru este clar: schimbarile continue din invatamant nu au fost facute in beneficiul elevilor!

Anul scolar 2014-2015 nu se putea desfasura fara niste “schimbari” ale noilor “specialisti” din fruntea Ministerului Invatamantului.

Desi cadrele didactice se plang de ani buni ca materia pentru copiii mici este prea stufoasa, prea greoaie si ii solicita prea mult pe copii, “specialistii” din Ministerul Educatiei au decis ca tabla inmultirii si fractiile trebuie invatate inca din clasa a II-a. Incepand cu anul scolar 2014-2015, in programa de invatamant a elevilor de clasa a II-a au fost adaugate fractiile, tabla inmultirii, stiintele naturii si notiuni de fizica.

De ce se continua cu ritmul asta aberant, galopant? Cum vor mai putea copiii sa inteleaga lucrurile invatate fara timp pentru sedimentarea materiei?

De ce sunt lasati acesti habarnisti din fruntea ministerului sa aplice toate trasnaile care le trec prin cap? De ce nu sunt ascultati cei care lucreaza zi de zi cu elevii, adica profesorii de la catedra, invatatorii, educatorii… adica cei care se pricep cu adevarat?

Acest articol a fost publicat în De prin lume adunate, Politica cu polemica și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Cui folosesc schimbarile continue din invatamant?

 1. getagh zice:

  Si eu cred ca vinovati sunt si cadrele didactice direct implicate in procesul de invatamant care nu au curaj sa ia atitudine, dar si parintii care parca merg „cu turma”. Sunt foarte putini parinti care sesiseaza pericolul suprasolicitarii copiilor. Sunt foarte multi parinti care nici nu inteleg ce inseamna scoala, ce inseamna sa inveti, sa intelegi cu adevarat notiunile de la clasa, dar… care sunt de acord cu toate trasnaile celor de la conducerea ministerului.

 2. testescolare zice:

  De ce sunt lasati astia din fruntea Ministerului Educatiei sa aplice tot felul de trasnai? Poate fiindca cei implicati direct in sistemul de invatamant sunt prea lasi ca sa-si faca auzite vocile, sau mare parte din ei sunt slugarnici, sau inregimentati politic? Poate fiindca parintii sunt ori snobi, ori nu-i intereseaza ce se intampla cu copiii lor? Poate ca ne lasam cu totii dusi de niste valuri create de niste borfasi cocotati in functii? Poate fiindca ne place sa fim cobaiii unor ageamii cu putere de decizie?
  Sunt multi parinti care-si inhama copiii la tot ce se cere la scoala si chiar ceva in plus, doar pentru a demonstra cat de isteata e odrasla lor(majoritatea acestor parinti, bineinteles, habar nu au ce inseamna scoala).
  Pacat ca distrugem copilaria atator generatii, lasandu-ne manati de niste bezmetici cu putere de decizie, dar care habar nu au cu ce se mananca domeniile in fruntea carora au fost plantati de partidele care se rotesc la putere.

  • Romanasii zice:

   Cu siguranta toti cei implicati in procesul de invayamant au partea lor de vina. Cu siguranta nu exista doar un singur vinovat. Cu siguranta daca cei implicati direct in procesul de invatamant ar avea reactii ferme, concrete, adevarate, cei din ministerul Educatiei nu si-ar mai putea pune in aplicare toate trasnaile. Cu siguranta s-ar schimba ceva in bine daca parintii nu ar fi „ori snobi”, „ori dezinteresati”. Cat despre slugarnicia sau inregimentarea politica a celor din sistemul de invatamant… cu siguranta au cea mai mare parte din vina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s