Adrian Nastase: „Romania a avut conducatori nebuni. Mai este posibil un astfel de lucru?”

adrian-nastase „Astazi, am revazut o parte din stenogramele Adunarii constituante privitoare la finalizarea textului Constitutiei, in 1991. Extrem de interesante. Despre unele stiam, pe altele mi le-am reamintit.

Mi s-a parut foarte interesanta interventia dlui Dan Amedeo Lazarescu, senator la vremea aceea, pe care il cunoscusem  pe cand era “exilat” la Biblioteca Facultatii de drept din Bucuresti. Un personaj fascinant, un povestitor cu o memorie fabuloasa. Iata interventia lui la capitolul raspunderii ministeriale, din proiectul Constitutiei:

“…exista un caz celebru in in secolul nostru, in politica romaneasca. Unul din oamenii cei mai importanti pe care i-a avut Partidul National Liberal…In 1908, in noiembrie, fiind prim ministru, la un consiliu de ministri, s-a bagat sub masa si a inceput  sa-i ciupeasca pe ministri de pantaloni. Cu mare greutate, regele Carol, care tinea la el pentru ca ii saruta mana la ceremoniile oficiale – se intelegea f. bine cu el in nemteste – a acceptat ca el sa fie dus la Paris, la Charcot – care la vremea aceea era cel mai renumit neurolog al lumii. Doctorul Charcot l-a examinat foarte atent si pe urma i-a intrebat pe cei care il adusesera acolo “Ce functie indeplineste acest domn in tara lui, in Romania?”   Insotitorii zic “Prim ministru”.”Dar de cata vreme este prim ministru?” “In ultima vreme, de doi ani, dar a mai fost inca vreo 10 ani…” “Pai, zice, este nebun de 10 ani!” Si a spus formula aceasta “Heureux pays!” (Fericita tara – care poate sa aiba un prim ministru nebun si il tine zece ani!)

Finalul interventiei lui Dan Amedeo Lazarescu  mi s-a parut interesant “…nici nu indraznesc sa formulez solutia mea, care ar fi un control international periodic al tuturor sefilor de stat”. Interesanta sugestie”.

Sursa: nastase.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în Politica cu polemica și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Adrian Nastase: „Romania a avut conducatori nebuni. Mai este posibil un astfel de lucru?”

  1. Gabriela zice:

    Fara cuvinte….la Pungesti oamenii sunt macelariti (si asta e doar incalzirea, urmeaza campionatul national de macelarire a romanilor de catre jandarmi, pe bani publici), iar noi citim memoriile pseudo-intelectualului Adrian Nastase…A tras Nastase un vant si ne grabim sa-l captam, ca e mai pretios decat echivalentul in gaze de sist….
    Pe de alta parte, din alte titluri observam ca dusmanul romanilor este doar Basescu si gasca lui…
    Deci astia ai lui Nastase nu-s la putere acum in Romania, nu? Nu e Ponta unul de-al lor si nu el a trimis jandarmii ca la razboi contra unor tzarani cu mainile goale (in apararea unei companii straine si impotriva unor cetateni romani pasnici!), nu? Nu este PSD-ul cel care ignora vointa unor comunitati locale care in masa declara si voteaza ca NU VOR GAZE DE SIST, nu? Nu e din PSD ala care i-a felicitat pe jandarmi, precum odata ii felicita Iliescu pe minerii care ii caftisera pe bucuresteni (ca au luat pe oricine le-a iesit in cale si le parea lor suspect)? Dintre abuzurile PSD-ului cocotzat la putere din nou prin minciuna si manipulare, am dat doar acest exemplu pentru ca este cat se poate de fierbinte. Mai sunt mii de exemple, desigur.
    M-am abtinut sa comentez pe acest blog de la inceput si n-am mai citit aici variatiunile pe aceeasi tema de cel putin 2 ani. Si din pacate variatiunile se mentin, pe aceeasi tema: traiasca PSD-ul (Doamne fereste, piei necuratule!) si jos Basescu si ailalti!
    Dragi „romanasi” de serviciu, daca e sa mai criticati pe cineva sau sa acuzati de cate-n luna si-n stele, nu va mai uitati in jur, uitati-va-n oglinda! Daca va place ce vedeti, sa fiti sanatosi….dar sa stiti ca vad si altii. Iar in materie de minciuna si manipulare am vazut materiale, bloguri si ziare de mult mai inalt nivel….Deci chiar nu mai era nevoie…Blogul asta miroase tare a sarcina de la partid…am ghicit?
    Pacat…si trist!
    Totusi va asteptam in randurile celor care s-au trezit…stiti ca speranta moare ultima!…:(
    Stiu ca voi publicati numai comentariile care va convin. Nu-mi pasa, nu am nevoie de publicitate….dar macar voi, „eroinii” acestui blog, o sa cititi mesajul.
    Un sfat: iesiti din randul romanasilor si intrati in randul romanilor. Un exemplu de romani autentici? Foarte simplu: tzaranii din Pungesti, judetul Vaslui….Ori poate aveti nevoie de un caz concret in care sa va fie direct amenintate familia, viata, sanatatea, hrana, casele, mediul in care traiti, de catre individul Ponta si gasca lui, ca sa dovediti ca si voi puteti fi romani autentici? Pacat ca nu aveti perspectiva….urmati si voi, chiar daca nu pe lista scurta!
    P.S. Apropo de Ponta: sunt ferm convinsa ca cel putin jumatate din populatia Romaniei are IQ-ul mai mare decat al lui Ponta si totusi Ponta este prim-ministrul Romaniei….el e la butoane! Doamne, vremuri triste si grele a ajuns tara noastra….cred ca suntem tare pacatosi de suntem pedepsiti asa!…

    • Romanasii zice:

      Gabriela, aici se publica toate parerile exprimate in mod civilizat. Daca ai postat vreun mesaj care nu a fost publicat, te rog sa ne „atentionezi” pe adresa romanasiitai@gmail.com.
      Faptul ca putem avea pareri diferite, nu cred ca poate fi un motiv de a nu-ti face tu cunoscute opiniile. Sunt binevenite toate comentariile exprimate in mod decent, civilizat.
      Sper sa nu fii prea suparata pe noi ca avem(dupa spusele tale) pareri diferite. Noi credem ca asa e si normal sa fie, sa avem fiecare orice opinie dorim.
      Subliniezi corect(din punctul nostru de vedere) multe adevaruri, motiv pentru care iti spunem ca e pacat ca nu ne-ai trimis pana acum vreun articol pe adresa romanasiitai@gmail.com pe care sa-l publicam. Si cum spuneai si tu: speranta moare ultima, noi speram sa primim de aici incolo articole scrise de tine, „variatiuni” pe alte teme.
      Iti multumim pentru comentariul tau si asteptam si alte comentarii sau articole de la tine.

      • Gabriela zice:

        Multumesc pentru oferta. Ma gandesc la ea si va tin la curent. Apropo de titlul articolului: Romania o fi avut conducatori nebuni…de dupa 1990 are in continuu conducatori infractori. Eu una sper si doresc sa-i aiba pe aia: crestini, destepti, cinstiti, sinceri, patrioti, profesionisti, curajosi, devotati tarii, determinati …toate la un loc. Exista oare asa ceva? Si daca da, cum facem sa-i punem acolo sus? Are cineva vreo idee?

      • Romanasii zice:

        Raspunsul este: Da, exista si oameni „crestini, destepti, cinstiti, sinceri, patrioti, profesionisti, curajosi, devotati tarii, determinati”.
        Solutia este cat se poate de simpla: sa nu mai votam ca… sau mai elegant – in masa, de 2-3 ori Iliescu, de 2-3 ori Basescu, etc. A gresi e omeneste, cine persista in greseala… isi merita soarta. Poate de aia traim cum traim, ca votam cum votam.

  2. aronpetru zice:

    Numai sefii de state ? De ce nu si ceilalti (macar primii patru). Mie mi-ar placea sa-i diagnosticheze pe toti. Prea multi tampiti ne conduc.

Lasă un comentariu